-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 04

Sūnus paklydėlis grįš namo? Kaune – M.Kalniečio ir M.Schillerio susitikimas

Vieši žinomų žmonių susitikimai gali likti ir nepastebėti. Kaip praneša 15min šaltiniai, dar prieš mėnesį Kauno „Žalgirio“ vairininkas Martinas Schilleris pakvietė Lietuvos rinktinės įžaidėją Mantą Kalnietį į susitikimą Laisvės alėjoje, kurioje su kavos puodeliais rankose pirmyn atgal vaikščiojęs duetas dėliojo galimo 34-erių kauniečio sugrįžimo į gimtojo miesto klubą planus.

Mantas Kalnietis po penkerių metų pertraukos gali vėl užsivilkti Kauno „Žalgirio“ aprangą, skelbia 15min šaltiniai.

15min žiniomis, Kauno ekipos vairininkas Martinas Schilleris pasinaudojo proga akis į akį susitikti su Krasnodaro „Lokomotiv“ atakų organizatoriumi dar prieš mėnesį, kai M.Kalnietis po paskutinio VTB Vieningosios lygos reguliaraus sezono mačo Kazanėje gavo keletą laisvų dienų, kaip ir visi komandos žaidėjai, ir buvo grįžęs namo aplankyti šeimą.

Įdomu tai, jog 39-erių austras susitikimo vieta pasirinko ne „Žalgirio“ arenos biurą, o Laisvės alėją miesto centre, kur įprastai zuja daugybė žmonių.

Atvirkštinė M.Schillerio psichologija suveikė – žiniasklaidos dėmesio ši istorija nebuvo sulaukusi net mėnesį.

VTB Vieningos lygos MVP apdovanojimą nuskynęs, antrąją jaunystę išgyvenantis veteranas šiuo metu yra laisvasis agentas. Taigi sugrįžimas namo – įmanomas, bet tam tinkamai turi susiklostyti kelios aplinkybės.

Pasak 15min šaltinių, Mantas grįžtų namo, bet jis nori turėti vaidmenį, o ne sėdėti atsarginių suolo pabaigoje ir mojuoti rankšluosčiu Eurolygos kovose. „Žalgiris“ rimtai svarsto M.Kalniečio kandidatūrą, bet pirmiausia reikia išsispręsti gynėjų linijoje esančius klaustukus.

Rokas Jokubaitis viena koja jau yra Barselonoje, Marius Grigonis turi susitarimą su Maskvos CSKA, Thomasas Walkupas atsakymo „Žalgiriui“ dar nėra davęs, bet jis yra ne vieno Eurolygos klubo akiratyje.

Neaiški yra ir Luko Lekavičiaus situacija, kuriam klubo buvo pasiūlytas gerokai sumažinto metinio uždarbio ilgalaikis kontraktas.

„Žalgiris“ gali pateikti sutarties pasiūlymą M.Kalniečiui, bet savo ėjimą darys ir „Lokomotiv“, jau išreiškusi norą išlaikyti pagrindinį įžaidėją. Stipriausi nacionaliniai čempionatai Europoje eina į pabaigą, tad variantų naujai įžaidėjo karjeros stotelei galimai tik daugės.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

196 cm ūgio Mantas Kalnietis, kuriam rudenį sukaks 35-eri, VTB Vieningosios lygos sezoną uždarė rinkdamas po 9,6 taško, 3,4 atkovoto kamuolio, 9,8 rezultatyvaus perdavimo ir 17,3 naudingumo balo.

Jis patyrė čiurnos traumą prieš atkrintamąsias varžybas, kuriose lietuvio netekusi „Lokomotiv“ krito pusfinalyje prieš Kazanės UNIKS vyrukus.

Vis dėlto įspūdingas krepšininko sezonas buvo papuoštas MVP statulėle.

„Žiauriai netikėtas, bet labai malonus įvertinimas, – prieš kiek mažiau nei mėnesį 15min sakė pats M.Kalnietis. – VTB sezono MVP apdovanojimas yra išties rimtas pripažinimas. Tai ne BBL, o tikrai rimta lyga, kurioje žaidžia stiprūs varžovai. Paglostė širdį, negaliu slėpti. Aš niekada net nesu pretendavęs į tokius dalykus, net galvoje nebūdavo tokios minties. Žinoma, paskutinėmis savaitėmis Rusijoje buvo pasirodę gandų, nes ir pagrindiniai pretendentai jau buvo pristatyti. Rusijoje buvo užsuktas balsavimas, pasidarė įdomu ir man. Tikrai netikėta, bet neslėpsiu – labai malonu, kad įvertino. Aš nesu žaidėjas, kuris gali kažką patempti individualiai. Šį apdovanojimą lėmė komandos sėkmė ir mūsų žaidimo braižas. Jis man tiko, statistiniai rezultatai mano buvo geri, o tai padėjo gauti MVP apdovanojimą. Tai nėra tik paprasti žodžiai, aš tikrai taip galvoju.“

Europos taurėje M.Kalnietis rinko po 8,7 taško, 7,1 rezultatyvaus perdavimo, 2,8 atkovoto kamuolio ir 13,4 naudingumo balo. Ketvirtfinalio etape „Loko“ komandą sustabdė ta pati UNIKS, vėliau žengusi iki finalo.

vtb-league.com/Mantas Kalnietis
vtb-league.com/Mantas Kalnietis

„Žalgirio“ marškinėlius M.Kalnietis vilkėjo 2006–2012 bei 2015–2016 metų sezonuose. Antrasis etapas baigėsi sezono viduryje, dar sausio mėnesio pabaigoje, praėjus vos kelioms savaitėms po Šarūno Jasikevičiaus vyriausiojo trenerio regalijų perėmimo iš Gintaro Krapiko.

15min prieš kiek mažiau nei mėnesį teiravosi M.Kalniečio, ar ši vasara jam būtų paskutinė proga sugrįžti į „Žalgirį“.

„Visko gyvenime būna. Pradedu įsitikinti, kad ir kaip šabloniškai tai skambėtų, galiu tobulėti ilgiau. Pats matau, kad yra vietų, kur einu žemyn, bet yra vietų, kur galiu dar pridėti. Aš savęs nenurašau, bandysiu laikytis, – pasakojo krepšininkas. – Kalbant apie „Žalgirį“ ar kitą komandą, nenorėčiau atvažiuoti kaip veteranas, kur būtų kalbama apie rūbinę. Fainas bičas, kuris užsiims su jaunimu ir pažais LKL. Ne, aš turiu ambicijų žaisti ir rodyti, kad galiu žaisti. Šį sezoną man pavyko tai sėkmingai padaryti. Esu pilnas noro įrodyti, kad galiu ir toliau žaisti aukštame lygyje.“

Krepšininkas birželio viduryje turėtų prisijungti prie Lietuvos rinktinės stovyklos bei ruoštis Kaune vyksiančiam olimpinės atrankos turnyrui.

VIDEO: „urBONUSas“: be 5 minučių „Žalgirio“ naujokas ir Šaro emocijų sprogimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius