-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 08

Sveiką kailį iš Kauno išnešęs E.Messina: „Žalgiris“ kaunasi visus metus“

Ettore Messina turėjo daugybę priekaištų savo žaidėjams rungtynių metu, bet svarbiausiu momentu Milano „dizaineriai“ surakino Kauno „Žalgirį“ ir išsivežė pergalę iš Nemuno salos 74:70.

62-jų profesorius buvo itin piktas, kai pirmajame kėlinyje net keturias minutes jo komanda gyveno be taškų. Galiausiai „dizaineriai“ prabilo puolime ir veržėsi į priekį, bet atsiplėšti nuo „Žalgirio“ buvo sunku.

35:35 rezultatas degė švieslentėje po dviejų kėlinių, po trijų E.Messina taip pat toli gražu nebuvo ramus – 53:51.

Nors atrodė, kad Kaune gali pagaliau skambėti pergalės dainos, ketvirtojo kėlinio antroje pusėje „Olimpia“ gynyba tris kertines minutes vertė žalgiriečius mesti pro šalį ir nurūko į pergalę. Šioje atkarpoje didžioji dalis „Žalgirio“ atakų vyko per Edgarą Ulanovą, ne Luką Lekavičių, kuris buvo rezultatyviausias žalgiriečių gretose su 16 taškų.

„Tu nenori turėti Lekavičiaus su kamuoliu tokiu momentu, – sakė E.Messina. – Turėjome gynybinių klaidų, o Lekavičius tiesiog slydo. Kiek pakeitus pikenrolo gynybą, viskas veikė geriau, nes panaikinome prasiveržimus, dariusius mums daugybę problemų.“

VIDEO: Teisėjų klaidos? Nusivylęs „Žalgirio“ treneris reikalauja pagarbos

Shavonas Shieldsas, Luigi Datome, Konstantinos Mitoglou, Riccardo Moraschinis ir Trey Kellas negalėjo padėti Milano komandai, tad E.Messina po mačo tiesiog džiaugėsi, kad pavyko iškovoti tašką Kaune.

„Nebuvo lengva, „Žalgiris“ kaunasi visus metus, nepaisant problemų“, – aikštės šeimininkus, pralaimėjusius devintą kartą iš eilės, gyrė italas.

Pagyrė E.Messina ir Jure Zdovcą, kuris, anot „dizainerių“ stratego, gerai organizavo puolimą, bandydamas išsikeitimo situacijose naudotis Edgaro Ulanovo žaidimu po krepšiu ir Luko Lekavičiaus greičiu.

„Antroje pusėje prisitaikėme gynyboje, nusprendėme nedvigubinti Edgaro, nes nenorėjome, kad jis numetinėtų kamuolį metikams. Nors ir su tam tikrais sunkumais, tai pavyko. Puolime mes sukūrėme daug laisvų metimų, bet tiesiog nepataikėme. Tai buvo mūsų problema pastaruoju metu“, – pabrėžė E.Messina.

16 pergalių ir 9 pralaimėjimai leidžia „Olimpia“ ekipai rikiuotis trečioje Eurolygos vietoje šiuo metu, atsiliekant tik nuo Ispanijos grandų: Madrido „Real“ ir „Barcelona“ ekipų.

„Linkiu sėkmės Jurei, komandai ir klubui. O mes judame tolyn – niekada nelengva laimėti išvykoje. Ypač šioje Kauno arenoje“, – teigė E.Messina.

Italas tiek praėjusio, tiek ir šio sezono metu viešai pasisakė apie itin sudėtingą tvarkaraštį ir per didelius krūvius. Vėliau šia tema pasisakė ir dar keli garsūs strategai, tarp jų ir Šarūnas Jasikevičius.

Nebuvo lengva, „Žalgiris“ kaunasi visus metus, nepaisant problemų

Bet paklaustas, ar kas nors į pastabas reagavo, treneris papurtė galvą.

„Ne. Praėjusiais metais, kai parašiau viešą laišką, visi buvo pikti, šiais visi tiesiog mane ignoravo. Gal taip ir geriau. Bet noriu padėkoti kolegoms, kurie prisijungė ir prabilo apie tai“, – sakė E.Messina.

VIDEO: Šiurpuliukų dozė: emocingas Vlado Garasto pagerbimas Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius