-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 23

Tik faktai: košmariškas „Žalgirio“ kėlinys ir herojiškas lyderių žaidimas

Kaip Grinčas, o tiksliau, Kazanės UNIKS, Kauno „Žalgirio“ Kalėdas vogė. Pateikiame įdomiausius skausmingo „Žalgirio“ pralaimėjimo Eurolygoje 80:88 faktus.
Eurolyga | „Žalgiris“ – UNIKS 80:88 | „Žalgirio“ arena

„Žalgiris“ ketvirtąjį kėlinį pralaimėjo 11:30. Tai didžiausiu skirtumu pralaimėtas „Žalgirio“ ketvirtis šį sezoną. Be to, tik kartą žalgiriečiai lemiamoje atkarpoje buvo praleidę 30 taškų – kai krito Atėnuose po ketvirtojo kėlinio 24:33.

„Žalgiriui“ neužteko didžiausios persvaros – ketvirtasis kėlinys prasidėjo rekordiniu žaliai baltų sukauptu 11 taškų skirtumu (69:58).

UNIKS ketvirtąjį kėlinį pradėjo 5 min. 50 sek. atkarpą laimėdami 14:1. Per šią atkarpą rusai pataikė 6 metimus iš 8, o „Žalgiris“ suklydo 3 kartus ir prametė visus 6 metimus „iš žaidimo“. Viso ketvirtajame kėlinyje UNIKS pataikė 10 metimų iš 14.

Dėl čiurnos traumos galėjęs nežaisti Keithas Langfordas dar per du pirmuosius kėlinius surinko 15 taškų. Trečiajame tepelnė vos 2, bet ketvirtajame pasižymėjo 9-iais, viso – 26 taškai.

„Žalgiris“ šį sezoną jau 5-ąjį kartą per 14 rungtynių praleido bent 88 taškus. Su 83,21 praleisto taško vidurkiu „Žalgiris“ yra ketvirta daugiausiai taškų praleidžianti Eurolygos komanda.

Paulius Jankūnas sirgdamas per 21 minutę pelnė 21 tašką ir surinko 23 naudingumo balus. Tai buvo trečios rezultatyviausios ir ketvirtos naudingiausios puolėjo rungtynės šį sezoną.

VIDEO: Krepšininkų komentarai po rungtynių su Kazanės UNIKS

Artūras Milaknis į buvusios komandos krepšį nepataikė nė vieno tritaškio. Nė vieno tolimo metimo snaiperis nepataikė tik antrą kartą per 31 pastarąsias Eurolygos rungtynes. A.Milaknis per 18 minučių pelnė 2 taškus.

Įžaidėjas Kevinas Pangosas pirmą kartą šį sezoną aikštę paliko neatlikęs nė vieno rezultatyvaus perdavimo. Jis taip pat tik antrą kartą šį sezoną nė sykio nesuklydo, bet aikštę paliko „tuščias“ – su 0 naudingumo balų (2/8 met., 6 tšk.) per 16,5 min.

Lukas Lekavičius atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir trečią kartą šį sezoną Eurolygoje pasiekė tokią ribą. Iki šio sezono per du metus Eurolygoje 6 rezultatyvius perdavimus įžaidėjas buvo atlikęs tik kartą.

„Žalgirio“ lyderiu sezono pradžioje tapęs Leo Westermannas per 21 minutę pasižymėjo 4 taškais ir 1 naudingumo balu. Per ketverias pastarąsias rungtynes prancūzas rinko tik 5,25 taško ir po 5 naudingumo balus. Be to, atliko vos daugiau rezultatyvių perdavimų (16), nei padarė klaidų (13).

Antanas Kavaliauskas per 17 minučių pelnė 14 taškų ir surinko 18 naudingumo balų – tai buvo antros rezultatyviausios ir antros naudingiausios jo Eurolygos rungtynės. Beje, „centras“ pasiekė asmeninį atkovotų kamuolių rekordą (6).

VIDEO: Skaudus „Žalgirio“ pralaimėjimas Eurolygoje

Augusto Lima težaidė 6 min. 45 sek. – trumpiausiai šį sezoną Eurolygoje. Ketvirtą kartą šį sezoną brazilas surinko neigiamą naudingumo balų skaičių, šįsyk pakartodamas antirekordą (-3).

UNIKS trijulė – Keithas Langfordas, Artiomas Parachovskis ir Quino Colomas – kartu pelnė 65 taškus (visa komanda – 88) ir surinko 91 naudingumo balą (visa komanda – 108). Tai yra 74 proc. visų UNIKS taškų ir 87 proc. naudingumo balų.

„Žalgirio“ atsarginiai buvo rezultatyvesni (47 tšk.) nei starto penketo žaidėjai (33 tšk.). Pavyzdžiui, UNIKS starto penketas surinko 78 iš visų 88 taškų. Beje, žaliai baltų atsarginiai suklydo tik 2, kai starto penketo krepšininkai – 9 kartus.

Pagal internete pateikiamą oficialų rungtynių protokolą, „Žalgiris“ greitose atakose nepelnė nė taško. UNIKS – vieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius