-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 22

TOP 10 Eurolygos jaunųjų talentų – su M.Blaževičiumi, bet be R.Jokubaičio

Oficialus Eurolygos tinklalapis pristatė dešimt geriausių jaunųjų turnyro krepšininkų. Šiame sąraše atsidūrė ir vienas žalgirietis, tačiau ne sirgalių favoritu tapęs įžaidėjas Rokas Jokubaitis, o praėjusią vasarą iš Vilniaus į Kauną persikėlęs aukštaūgis Marekas Blaževičius.
Marekas Blaževičius
Marekas Blaževičius / Euroleague.net nuotr.

Daugybė puikių žaidėjų pastaraisiais metais savo įgūdžius demonstravo Eurolygoje. Jei peržvelgtume pastarųjų dešimties metų „Kylančios žvaigždės“ kategorijoje triumfavusių žaidėjų sąrašą, rasime ne vieną puikiai krepšinio pasaulyje žinomą pavardę.

„Phoenix Suns“ atakų dirigentas Ricky Rubio, brangiausiai apmokama Eurolygos žvaigždė Nikola Mirotičius, Serbijos rinktinės vedlys Bogdanas Bogdanovičius, NBA pavergęs slovėnas Luka Dončičius, kartvelas Goga Bitadzė, graikas Kostas Papanikolaou ar Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių Barselonoje tapęs Alexas Abrinesas.

Eurolygoje yra gausybė talentingo jaunimo, pasiryžusio kelti savo žaidimą į naują lygį bei sekti pirmtakų pramintu taku.

Oficialus lygos tinklalapis pristato dešimt geriausių 2020–2021 metų Eurolygos sezono jaunųjų žaidėjų, tarp kurių – ir po padidinamuoju stiklu Lietuvoje praėjusią vasarą buvęs Marekas Blaževičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis ir Marekas Blaževičius pirmą kartą žaidė drauge Lietuvos rinktinėje,
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis ir Marekas Blaževičius pirmą kartą žaidė drauge Lietuvos rinktinėje,

M.Blaževičius žvalgų dėmesį prikaustė 2018-ųjų Eurolygos jaunimo turnyre Belgrade, Serbijoje, kai surinkęs 20 taškų ir 11 atkovotų kamuolių padėjo Vilniaus „Lietuvos rytui“ iškovoti titulą.

„Dėl minkštų rankų ir gero žaidimo pojūčio jis puikiai užbaiginėja atakas arčiau krepšio. Marekas gali bausti varžovus iš vidutinio nuotolio bei gerai kovoja dėl kamuolių. Debiutą Eurolygoje jis pasitinka kaip penktas aukštaūgis rotacijoje. Krepšininkas stipriai kausis, jog užsitarnautų trenerio pagarbą ir minutes aikštelėje“, – rašoma oficialiame Eurolygos puslapyje.

Tai vienintelis „Ryto“ žaidėjas istorijoje, už kurį „Žalgiris“ paklojo išpirką. Ir ne bet kokią, o 120 tūkst. eurų. Vis dėlto krepšininko karjeros etapas Kaune prasidėjo pakankamai sunkiai.

Martino Schillerio rotacijos paraštėse atsidūręs centras nebuvo registruotas draugiško Eurolygos turnyro kovoms Kaune, kaip ir LKL rungtynėms su „Šiauliais“.

15min šaltiniai skelbia, jog labai realu, kad 211 cm ūgio vilnietis bus skolinamas.

Praėjusiame Europos taurės sezoną M.Blaževičius žaidė po 12 minučių, rinko po 4,1 taško, 3 atkovotus kamuolius ir 3,7 naudingumo balo.

Eurolygos tinklalapiui pro akis praslydo 19-metis Rokas Jokubaitis, praėjusį vasarį sėkmingai debiutavęs ir Lietuvos rinktinėje.

Tai bus trečiasis mažeikiškio sezonas stipriausiame Senojo žemyno turnyre. Praėjusį sezoną R.Jokubaitis patyrė dvi traumas ir ant Eurolygos parketo išbėgo tik 10-yje rungtynių, vidutiniškai žaidė po kiek daugiau nei 6 minutes, rinko po 2,2 taško ir atliko po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Ryškiau jis blykstelėjo dvikovose su Berlyno ALBA ir Pirėjo „Olympiakos“. Vokiečiams įžaidėjas atskaitė 11 taškų ir 4 rezultatyvius perdavimus, graikams – 7 taškai ir 6 rezultatyvūs perdavimai.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Usmanas Garuba
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Usmanas Garuba

Kiti jaunieji talentai, patekę į Eurolygos sudarytą dešimtuką: Usmanas Garuba (Madrido „Real“), Žanas Šiško (Miuncheno „Bayern“), Mattas Strazelis (Vilerbano ASVEL), Carlosas Alocenas (Madrido „Real“), Leo Bolmaro („Barcelona“), Jonas Mattisseckas (Berlyno ALBA), Aleksa Radanovas (Belgrado „Crvena zvezda“), Davide'as Moretti (Milano „Olimpia“) ir Yovelas Zoosmanas (Tel Avivo „Maccabi“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius