Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 17

„Žalgirio“ žvilgsnis į žaidėjų turgų: kokio naujoko ieško Martinas Schilleris?

Patricio Garino trauma ir kantrybės reikalaujanti Steve'o Vasturia adaptacija Paulių Motiejūną verčia žvalgytis į žaidėjų turgų. 15min žiniomis, Kauno „Žalgiris“ dairosi pastiprinimo. 15min, remdamiesi šaltinių informacija, pabandė nupaišyti galimo „Žalgirio“ naujoko portretą.

15min žiniomis, šis „Žalgirio“ ėjimas nebūtų susijęs tik su P.Garino trauma. Klubas ketvirtadienį oficialiai informavo, kad 27-erių puolėjas po menisko operacijos nerungtyniaus mažiausiai 6 savaites.

Pasak šaltinių, M.Schilleris ieško papildymo atsižvelgdamas ir į laiko reikalaujančią S.Vasturia adaptaciją „Žalgiryje“. 25-erių amerikietis kaip tik užėmė P.Garino paliktą vietą žalgiriečių starto penkete, nors trenerio planuose figūravo labiau kaip nuo suolo kylantis atakuojantis gynėjas.

Taigi, „Žalgiris“ ieško krepšininko, kuris galėtų žaisti tiek lengvojo krašto, tiek atakuojančio gynėjo pozicijose. Tik tai nereiškia, kad S.Vasturia iškart būtų siunčiamas į kitą komandą. „Žalgiris“ išlieka kantrus su Š.Jasikevičiaus nužiūrėtu legionieriumi, o šis kaip tik blykstelėjo ketvirtadienio dvikovoje su Stambulo „Anadolu Efes“ – žaidė ilgiausiai šį sezoną (20 min.) ir pasižymėjo 7 taškais bei 6 naudingumo balais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Steve Vasturia
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Steve Vasturia

Anot šaltinių, „Žalgiris“ teikia prioritetą atletiškam žaidėjui, kuris turėtų savybę individualiai rinkti taškus.

15min žiniomis, Kauno klubas nori ne tik užkamšyti spragas 2-3 mėnesiams, kol į rikiuotę sugrįš P.Garino, bet yra linkęs įsigyti naują krepšininką iki sezono pabaigos.

Tiesa, „Žalgirį“ varžo finansai, todėl žaidėjai iš aukščiausios lentynos nėra įkandami.

15min šaltiniai teigia, kad žaliai balti smalsiai žvalgosi į žaidėjus, kurie yra ant NBA slenksčio, arba tuos, kurie dėl būsimo G lygos sezono nežinomybės gali nubyrėti į kitus žemynus.

Čia esą bus svarbūs Martino Schillerio kontaktai už Atlanto – 38-erių austras trejus metus treniravo „Salt Lake City Stars“ komandą ir puikiai išmano G lygos krepšininkų galimybes.

15min žiniomis, „Žalgiris“ neketina griebti pirmo pasitaikiusio žaidėjo ir ieško patikimo varianto, kuris galėtų daryti įtaką komandos žaidimui.

VIDEO: „urBONUSas”: karščiausia Jaručio konferencija bei pastiprinimas „Žalgiriui“ ir „Rytui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius