Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 22

„Žalgiris“ veda derybas su Belgradą suskaldžiusiu įžaidėju

Kauno „Žalgiris“ per savaitę laiko pristatė jau keturis naujokus, bet artimiausiu metu prie Lietuvos čempionų prisijungti turėtų ir naujas atakų organizatorius. Kaip praneša 15min šaltiniai, „Žalgiris“ veda derybas, o gal net jau yra susitaręs, su draugų Belgrade neturinčiu „Crvena zvezda“ įžaidėju Corey Waldenu, ant kurio tinklus meta ir Miuncheno „Bayern“.

Per šešias dienas Kauno „Žalgiris“ oficialiai pranešė apie keturis naujokus – Tylerį Cavanaugh (27 metai, 206 cm), Nielsą Giffey (30 metų, 201 cm), Mantą Kalnietį (34 metai, 196 cm) ir Joshą Nebo (23 metai, 206 cm).

Martinas Schilleris rinkoje dar ieško įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo, o į Lietuvos čempionų gretas gali sugrįžti ir Stambulo „Fenerbahče“ ekipoje nepritapęs puolėjas Edgaras Ulanovas.

Kaip praneša 15min šaltiniai, pagrindiniu „Žalgirio“ įžaidėju gali tapti 28-erių metų 188 cm ūgio Corey Waldenas, kuriam sutartį paruošęs yra ir Miuncheno „Bayern“.

Serbijos pilietybę turintis amerikietis praėjusį sezoną rungtyniavo Belgrado „Crvena zvezda“ klube bei tapo Adrijos ir Serbijos lygų čempionu.

2020-aisiais metais C.Waldenas pakeitė klubą Serbijoje, bet ne miestą, kai iš Belgrado „Partizan“ persikėlė į aršiausią priešininkę „Crvena zvezda“, o toks krepšininko ėjimas užtraukė amžiną „Partizan“ sirgalių neapykantą.

„Partizan“ ekipoje C.Waldenas dirbo kartu su aikštinguoju italu treneriu Andrea Trinchieri. Būtent jis šį įžaidėją intensyviai kviečia atvykti į Bavariją.

Kaip skelbia 15min šaltiniai, C.Waldenas dar turi vienerių metų kontraktą su „Crvena zvezda“, bet kitą sezoną jis veikiausiai žais arba Miunchene, arba Kaune.

Šiuo krepšininku domėjosi ir Pirėjo „Olympiakos“ klubas, kol galiausiai pasiekė susitarimą su buvusiu žalgiriečiu Thomasu Walkupu.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Corey Waldenas (su kamuoliu) prieš Walterį Tavaresą
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Corey Waldenas (su kamuoliu) prieš Walterį Tavaresą

Debiutiniame sezone Eurolygoje C.Waldenas žaidė po 23 minutes, pelnė po 10,5 taško (46,2 proc. dvit., 39 proc. trit., 83,8 proc. baud.), atkovojo po 1,8 ir perėmė po 0,9 kamuolio, atliko po 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo po 9,9 naudingumo balo.

Trečiajame Eurolygos ture prieš Kauno „Žalgirį“ jis surinko 12 taškų, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 2 kamuolius. Antrajame mače Kaune C.Waldenas nežaidė.

Adrijos lygoje krepšininkas fiksavo po 10,2 taško (40,5 proc. trit., 91,3 proc. baud.), atkovojo po 2,2 ir perėmė po 1,1 kamuolio, atliko po 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 11,2 efektyvumo balo.

Vilkėdamas „Partizan“ marškinėlius 2019–2020 metų sezone Europos taurėje C.Waldeno statistika siekė 9,8 taško (45 proc. trit.), 3,5 atkovoto kamuolio, 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir 11,5 naudingumo balo rodiklį.

NBA naujokų biržoje savo pavardės neišgirdęs C.Waldenas profesionalo karjerą pradėjo 2015-aisiais metais G lygoje, o po sezono persikėlė į Ostendės „Telenet“ (Belgija), po kurios – dveji metai Holono „Hapoel“ ekipoje iš Izraelio.

2019-aisiais krepšininkas atvyko į Serbiją ir pastaruosius dvejus metus rungtyniavo „Partizan“ bei „Crvena zvezda“ komandose.

VIDEO: PIKENROLAS: T.Sedekerskis – nuo siūlymų baigti karjerą iki misijos sustabdyti L.Dončičių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius