-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 21

Žlugęs projektas ir žiežirbos rūbinėje: „Žalgirio“ varžovai atsiveža krūvą rūpesčių

Kada dar, jeigu ne dabar? Tokį klausimą prieš artimiausias Eurolygos rungtynes kelia Kauno „Žalgirio“ sirgaliai, ketvirtadienio vakarą priimsiantys dar vieną sužeistą priešininką. Belgrado „Crvena zvezda“ pasižymi elitine gynyba, bet atsiveža į Kauną žlugusį projektą, kuris baigia suskaldyti ambicingus tikslus puoselėjusią Serbijos komandą.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ | 20:00 | Kaunas

„Crvena zvezda“ yra prasčiausią atkarpą Eurolygoje išgyvenanti komanda.

Dėl geresnio įmestų ir praleistų taškų santykio turnyro lentelėje jie dar lenkia Stambulo „Fenerbahče“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“, bet serbai pralaimėjo 6 iš 7 pastarųjų rungtynių.

Adrijos lygos čempionai išgyvena ne tik pergalių, bet ir taškų badą.

„Crvena zvezda“ sukrapšto vid. tik 71,9 taško per rungtynes, o pagal puolimo reitingą – puolimo efektyvumą per 100 atakų – Eurolygoje rikiuojasi vos 17-i.

Prieš sezoną Serbijos klubo vadovai planavo pastatyti aukštą didžiulę sieną, į kurią turėjo atsimušti net ir stipriausi priešininkai Eurolygoje.

Ji turėjo būti fiziška, aukšta, mobili, sunkiai pralaužiama gynyboje ir skriaudžianti varžovus greitajame puolime.

Iš dalies planas pasiteisino – „Crvena zvezda“ surinko vieną aukščiausių komandų Eurolygoje, kurios ūgio vidurkis net 201 cm, o pagal gynybos reitingą išlieka ketvirta geriausių Eurolygos gynybinių užtvarų sąraše.

Tačiau iš didelių plytų sustatyta siena nebuvo sumūryta rūbinėje.

Anksti neatlaikęs spaudimo iš posto pasitraukė treneris Milanas Tomičius, o kai subyrėjo centrinė sienos dalis, nuo viršaus ėmė kristi vis daugiau plytų.

Kaip Eurolyga.lt pasakojo kolegos Serbijoje, po M.Tomičiaus išvykimo nuo grandinės nutrūko vienas svarbiausių „Crvena zvezda“ vasaros pirkinių Jamesas Gistas.

22 taškus Eurolygos sezono atidarymo rungtynėse į buvusios komandos krepšį „Panathinaikos“ suvertęs amerikietis vėliau rinko tik 7,4 taško per susitikimą. Geriausioms savo savybėms atskleisti veteranui reikalingas geras kūrybingas du prieš du gynėjas. Bet patikimų partnerių J.Gistas nerado nei aikštėje, nei rūbinėje.

Pasakojama, kad J.Gistas įsivėlė į konfliktą su „Crvena zvezda“ gynėju Filipu Čovičiumi. O šis 180 cm ūgio gynėjas nepėsčias – jo tėvas Nebojša Čovičius yra klubo prezidentas.

„Po to konflikto viskas pasikeitė“, – Eurolyga.lt pasakojo šaltinis Serbijoje.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Filipas Čovičius (viduryje) ir Jamesas Gistas (dešinėje)
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Filipas Čovičius (viduryje) ir Jamesas Gistas (dešinėje)

Konfliktai rūbinėje persikėlė ir prie šoninės linijos. Kalbama, kad „Crvena zvezda“ žaidėjai kibirkščiuojasi su į M.Tomičiaus vietą stojusiu buvusiu jo asistentu Andrija Gavrilovičiumi.

Esą krepšininkai žaidžia ne pagal trenerio derinius ir į akis kritikuoja specialistą. Ši nesantaika sugriovė porą svarbių rungtynių pabaigų, po kurių „Crvena zvezda“ atstovams teko pralaimėjus nuleisti galvas.

„Crvena zvezda“ taip pat išgyvena kūrybinę krizę dėl organizatorių trūkumo.

Vilčių nepateisino Belgrado klubo įžaidėjas Lorenzo Brownas. Iš NBA į Europą nusileidęs 29-erių amerikietis pernelyg uždaras ir neranda bendros kalbos su komandos draugais.

Nors per 5 pastarąsias Eurolygos rungtynes L.Brownas rinko vid. 13,2 taško, 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir 16,6 efektyvumo balo, to neužtenka „Crvena zvezda“ išsiropšti iš pralaimėjimų šulinio.

Euroleague.net nuotr./Lorenzo Brownas
Euroleague.net nuotr./Lorenzo Brownas

A.Gavrilovičiui pavyko aktyvuoti dar vieną ginklą. Kadaise „Lietuvos ryte“ žaidęs gynėjas Billy Baronas iki dvigubos savaitės per trejas Eurolygos rungtynes rinko vid. 16,7 taško ir pataikė po tris tritaškius per susitikimą. Bet serbams reikia platesnio puolimo arsenalo.

Euroleague.net nuotr./Billy Baronas
Euroleague.net nuotr./Billy Baronas

Sunkias traumas ir avariją išgyvenęs centras Ognjenas Kuzmičius, traumų supančiotas Derrickas Brownas, nuviliančiai sezoną pradėję Charlesas Jenkinsas ir Mouhammadas Faye kol kas nedemonstruoja gero krepšinio.

Visai komandai trūksta gyvybės, agresijos ir kūrybos, pasitikėjimo tarpusavyje ir rūbinėje.

Kai „Crvena zvezda“ konkurentai Balkanuose „Partizan“ ir „Budučnost“ stiprinasi, raudonosios žvaigždės klubas dar kantriai stebi pralaimėjimų atkarpą. Bet jeigu nepavyks nutraukti nesėkmių serijos, permainos bus neišvengiamos.

Nors 6 iš 7 pralaimėjimų patyrė pirmojo Eurolygos devintuko komandoms, o nukovė tokius klubus kaip „Fenerbahče“ ir „Chimki“, fanai jau laidoja „Crvena zvezda“ sezoną.

Serbijos žvėris Kaune lakstys sužeistas, bet pavojingas. „Žalgiriui“ lengvų varžovų Eurolygoje nebeliko. Bet kada daugiau, jeigu ne dabar?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius