-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikiečiai braunasi į viršų tarp greičiausių automobilių Niurburgringe

Niujorko automobilių parodoje pristatytas „Chevrolet Camaro Z/28“ Niurburgringo trasoje parodė įspūdingą rato įveikimo laiką – 7 min. 37,47 s.
„Chevrolet Camaro Z/28“
„Chevrolet Camaro Z/28“ / „Chevrolet“ nuotr.

Su tokiu laiku „Chevrolet“ aplenkė ne tik „Lamborghini Murcielago LP640“, bet ir tokius automobilius, kaip „Lexus LFA“, „Mercedes-Benz SLR“ bei 2010-ųjų „Porsche 911 Turbo“.

Nuo 2011-ųjų „Nissan GT-R“ „Camaro Z/28“ atsiliko 13 sekundžių – japoniško automobilio rato įveikimo laikas yra 7 min. 34s. Tačiau negalima ignoruoti fakto, kad laikas buvo matuojamas ne karštos vasaros, o drėgno rudens dieną – dalis trasos buvo padengta nestipraus lietaus.

Po galingo bei raumeningo amerikietiško automobilio variklio gaubtu sumontuota 7,0 litrų V8 LS7 jėgainė, išvystanti 500 AG ir 636 Nm. „Žaliojo pragaro“ žiede galingiausia „Camaro“ versija iki šiol buvo ZL1, tačiau naujasis Z/28 pastarąjį modelį aplenkė trejomis sekundėmis.

Šis amerikietiškas monstras nuo kitų „Camaro“ išsiskiria ne tik galingesniu varikliu, bet ir daugiau nei 130 kg sumažintu svoriu. Tokio rezultato gamintojas pasiekė atsisakęs dienos bei rūko šviesų, sumontavęs 3,2 mm storio galinį langą (kituose modeliuose galinio lango storis siekia 3,5 mm). Žinoma, tai – ne vieninteliai pokyčiai. Gamintojas atliko ir daugiau svorio mažinimo darbų.

Tokio tipo raumeningi automobiliai iš JAV dažnai buvo kritikuojami dėl prastų valdymo savybių ar pernelyg didelio svorio, tačiau technologijoms tobulėjant gamintojas iš peties padirbėjo, kad toks įvaizdis būtų pamirštas.

Verta pažymėti, kad „Lexus LFA Nurburgring Edition“ „žaliojo pragaro“ trasą įveikė per 7 min. 14,64 sekundės ir su naujuoju „Camaro Z/28“ jo laiko lyginti nėra prasmės. Net ir bazinius LFA modelius šis superautomobilis aplenkė didele persvara. 2013-ųjų „Nissan GT-R“ taip pat buvo gerokai greitesnis už amerikietišką kupė – 7 min. 18,6 s.

VIDEO: „Chevrolet Camaro Z/28“ Niurburgringo trasoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius