-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar verta gaivinti numirėlį: ekspertai įvertino „Moskvič“ gamybos „Renault“ gamykloje planus

Naujienų portalas „Avtovzgliad“ grįžo prie temos: ko verti Rusijos valdžios planai (arba tik pažadai) atgaivinti automobilių prekės ženklą „Moskvič“. Primename, Maskvos valdžia, perėmusi buvusią „Renault“ gamyklą, žada šio rusiškos prekės ženklo atgimimą. Ekspertai nuogąstauja, kad „Moskvič“ gali tapti „Zombič“.
Moskvič 412
Moskvič 412 / Wikimedia Commons nuotr.

„Avtovzgliad“ pastebi, kad Maskvos valdžia nuolat kalba apie tai, kaip svarbu Rusijai atgaivinti „Moskvič“, tačiau nieko nesako apie tai, kokiu būdu tai padarys ir iš ko gamins moskvičius.

Galbūt tai – tik tuščios skardinės skambesio verti pareiškimai – penas tautai, trokštančiai girdėti, kokia svarbi yra galinga yra Rusija? Bet ar šios šalies automobilių pramonė yra pajėgi apskritai ką nors pagaminti be prancūzų ar kinų pagalbos?

15min jau rašė, kad, tikėtina, jog Maskvos valdžia galiausiai nugriaus buvusią „Renault“ gamyklą ir pastatys daugiabučių rajoną. Už tai, žinoma, tarpininkai gaus komisinius.

O jei žvelgtume į optimistinį variantą – jei Rusija tikrai ruošiasi gaminti „Moskvič“? „Avtovzgliad“ paklausė Rusijos ekspertų nuomonės. O ji – nepalanki ne tik „Moskvič“, bet ir visai Rusijos automobilių pramonei.

Agentūros „Avtostat“ partnerio Igorio Moržaretto nuomone, jei gamykla išliks, ji gali atlikti nebent socialinę funkciją – padėtų išsaugoti darbo vietas. Tačiau apie ekonominę šio sprendimo prasmę kalbėti sunku. Ekspertas pastebi, kad gamykla stovi vos už 8 km nuo Kremliaus rūmų. Tai – didelė pagunda įvairioms nekilnojamo turto vystymo agentūroms pasidaryti gražaus pinigo. Ir apskritai, gamykla didmiesčio centre atrodo keistai, pastebi ekspertas. Juk žemė brangi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius