-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aston Martin“ ir „Mercedes-Benz AMG“ sukirto rankomis: britai naudos vokiškus variklius

Kiek anksčiau automobilių pramonėje buvo pasklidę gandai, kad „Mercedes-Benz“ AMG divizija ir „Aston Martin“ kompanijų techninių departamentų vadovai veda derybas, siekdami abipusės naudos.
AMG ir „Aston Martin“
AMG ir „Aston Martin“ / GAZAS.LT koliažas

Tai nebuvo eilinė spekuliacija – oficialiai pranešama, kad AMG divizija ir Didžiosios Britanijos superautomobilių kompanija „Aston Martin“ sukirto rankomis ir netolimoje ateityje imsis bendradarbiavimo.

Tikėtina, kad daugiau naudos iš naujo susitarimo išpeš britai – senstantys jų varikliai neleidžia kurti naujų automobilių – kelią užstoja griežtėjantys taršos reikalavimai. „Aston Martin“ taikinyje buvo modernūs, vokiečių suprojektuoti V8 motorai.

Ne paslaptis, kad AMG divizija yra paruošusi ne vieną nuostabų 8 cilindrų variklį, kuriuos savo gamoje jie netrukus pakeis visiškai naujais motorais. Galbūt vokiečiai leis naudoti 6,2 litro V8 jėgaines, kurios talpinamos C63 AMG modeliuose. Arba populiarųjį 5,5 litro V8 su dviem turbokompresoriais – šis variklis matytas bene kiekviename „Mercedes-Benz“ modelyje.

Teigiama, kad „Aston Martin“ galės naudotis ir kai kuriais elektros komponentais – galbūt britai per kelis artimiausius metus praneš apie kokio hibridinio superautomobilio gamybą?

Visgi, kokia šio sandorio nauda AMG divizijai? „Daimler“ koncerno teigimu, divizija gaus 5 procentų „Aston Martin“ akcijų paketą. Žinoma, tiek AMG, tiek „Aston Martin“ komandos bendradarbiaus įvairiuose projektuose, todėl tikėtina, kad ateities AMG modeliuose bus pastebima ir šiokia tokia britų įtaka.

„Mercedes-Benz“ galingų automobilių tobulinimo (AMG) divizijos vadovas, Ola Kalleniusas atskleidė, kad abi pusės yra patenkintos pasiektu susitarimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius