-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių pardavimai Kinijoje dėl koronaviruso pirmoje vasario pusėje krito 92 proc.

Mažmeniniai keleivinių automobilių pardavimai Kinijoje per pirmas dvi vasario savaites, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, dėl koronaviruso protrūkio krito 92 proc., parodė Kinijos keleivinių automobilių asociacijos (CPCA) paskelbti duomenys.
Andriaus Litvino užfiksuoti Kinijos vaizdai
Ištuštėjusios Kinijos gatvės / Andriaus Litvino nuotr.

Vien pirmąją mėnesio savaitę metinis pardavimų nuosmukis siekė 96 procentus. Tuo laikotarpiu šalyje buvo parduodama po vidutiniškai 811 automobilių per dieną.

CPCA generalinis sekretorius Cui Dongshu paaiškino, jog paklausa krito dėl to, kad vasario pradžioje „daugelis žmonių liko namuose“.

Antrą mėnesio savaitę automobilių pardavėjai pradėjo grįžti į darbą ir pardavimai sudarė jau vidutiniškai 4 098 automobiliai per dieną, bet buvo 89 proc. mažesni negu metais anksčiau, pažymėjo asociacijos vadovas.

Keleivinių automobilių pardavimų smukimas Kinijoje šiais metais buvo prognozuotas dar prieš koronaviruso protrūkį, nes šalies ekonomikos augimas jau tuomet lėtėjo, o prekyboje su JAV tebevyravo įtampa.

Kinijos nacionalinės sveikatos komisijos penktadienį paskelbtais duomenimis, užsikrėtusiųjų koronavirusu šalyje padaugėjo iki 75 465 žmonių, o mirusiųjų skaičius padidėjo iki 2 236 tūkstančio.

Per parą buvo užfiksuoti 889 nauji užsikrėtimo atvejai ir 118 mirties atvejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius