-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BMW viceprezidentę gąsdina „Tesla“: reikalauja ją galutinai nugalėti

„Tesla“ kompanijos elektromobiliai ir jų lyderiavimas vieniems konkurentams kelia juoką, o kiti į tai žiūri su didžiuliu nerimu. Panašu, jog BMW akcininkams tokia situacija nepatinka ir jie viešai reiškia nepasitenkinimą gamintojui.
„BMW Vision iNext“
„BMW Vision iNext“ / Press.bmwgroup.com nuotr.

Kaip skelbia „Auto News Europe“, Vokietijos akcininkų asociacijos viceprezidentė Daniela Bergdolt per neseniai įvykusį kasmetinį BMW akcininkų susitikimą pareikalavo didesnių BMW pastangų:

„Kur atsakomasis elektromobilis Teslai? Žinoma, jūs turite iNEXT, bet aš tikėjausi ko nors, kas galutinai nugalėtų Tesla.“

Pranešama, kad šiems viceprezidentės išsakytiems žodžiams BMW akcininkai pritarė garsiais plojimais. Be to, kalbama, jog BMW valdyba apsvarstys galimybę pakeisti generalinį direktorių Harald‘ą Krüger‘į, kurį kaltina per nelyg lėtai vystant bei rinkai pateikiant daugiau elektrinių automobilių.

BMW kompanijos visuotiniame metiniame susitikime, kuris praėjusį mėn. įvyko Miunchene, Krügeris pakartojo, kad „automobilių gamintojas yra įsipareigojęs vystyti e-mobility programą“, tačiau Krügeris vis dar orientuojasi labiau į hibridus, o ne pilnai elektra varomus automobilius.

Nuo 2013-aisiais pasirodžiusio elektromobilio „BMW i3“, kompanija šiame segmente gana ilgai tylėjo ir tik dabar gamintojas į rinką paleidžia naujus elektromobilius.

Jie skelbia jau turintys pilnai elektrinį SUV „BMW iX3“, kuris rinkoje pasirodys kitais metais. Elektrinis sedanas „BMW i4“ ir elektrinis krosoveris „BMW iNEXT“ turėtų pasirodyti 2021-aisiais.

Žinoma, akcininkų žodžiuose yra nemažai tiesos. Tokiam automobilių gamintojui, kaip BMW 7-erių metų tarpas tarp vieno ir kito elektromobilio – nepriimtinai ilgas. Ir tą laiką „Tesla“ kompanija išnaudojo labai produktyviai. Galima tik pasiguosti, jog pagaliau sulauksime kelių naujų BMW elektromobilių ir tikėtis, jog ties šiuo pasiekimu nebus sustota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius