Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dacia“ pristatė koncepcinį elektromobilį nepraduriamom padangom „Manifesto“

„Manifesto“ – tai koncepcinis Prancūzijos-Rumunijos gamintojų automobilis – lygiai toks gatvėmis niekuomet nevažinės. Tačiau jis nurodo kryptį, kurią pasirinko „Dacia“. Žvelgdami į „Manifesto“, kuris primena elektrinį visureigį, galime įsivaizduoti, kaip ateityje atrodys „Dacia“ modelis: ekologiškas bei tvarus, pritaikytas aktyviam gyvenimui gamtoje. Ir, žinoma, elektrinis, nes turi keičiamas baterijas.
Koncepcinis ateities elektromobilis „Dacia Manifesto“
Koncepcinis ateities elektromobilis „Dacia Manifesto“ / Dacia nuotr.

„Manifesto“ iš esmės yra idėjų laboratorija, o kai kurios iš jo naujoviškų savybių bus panaudotos būsimuose serijiniuose „Dacia“ automobiliuose.

Kokia jo esmė? Na, turbūt daugelis vartotojų jau priprato prie „Dacia“ minimalizmo, kuris tuo pačiu metu yra ir praktiškas. Todėl ateities automobilių kūrėjai teigia, kad nori parodyti tvirtą, įperkamą ir ekologišką automobilį, kuriame yra viskas, ko reikia.

Šiuo koncepciniu automobiliu „Dacia“, regis, siūlo nišinę transporto priemonę, kuri gali būti naudojama konkretesnėms užduotims, pavyzdžiui, saugoti aplinką arba padėti žygeiviams.

VIDEO: Dacia Manifesto - neįtikėtinas gamintojo DACIA koncepcinis modelis - elektrinis visureigis

Tarp keleivių ir aplinkos nėra jokių filtrų – nei durų, nei langų, nei priekinio stiklo. Regis, tai žvejo ar medžiotojo automobilis. Žmogaus, kuris ištirpęs gamtoje. Tačiau čia pat po ranka turi būtiniausius įrankuus ar baldus. Pavyzdžiui, variklio dangtis, kurį galima naudoti ir kaip darbo stalą.

Jau matyta ankstesniuose modeliuose idėja – „atsineškite savo įrenginį“ metodas leidžia visiškai integruoti išmanųjį telefoną į prietaisų skydelį ir borto kompiuterį. Kitaip tariant, kam jums didelis „tapšnklis“, jei vietoje jo galite panaudoti savo išmanųjį telefoną ir prie automobilio jungtis per išmaniąją programėlę.

Dar viena naujovė, kuri bus įdiegta būsimuose modeliuose – „YouClip“. Tai – labai paprasta sistema, skirta įvairiems patogiems ir funkcionaliems priedams tvirtinti.

Galiausiai, idėja, primenanti ir čekiškus automobilius – priekinis automobilio žibintas yra nuimamas, panašiai kaip „Škodos“ bagažinės žibintas. Taigi taisyklė „Ir į darbą, ir į sodą“, tinka ir „Dacia“.

„Manifesto“ koncepcinis automobilis pasižymi visais visureigiams būdingais bruožais, įskaitant 4 varančiuosius ratus, didelius ratus ir kėbulą, sukurtą taip, kad atlaikytų sudėtingiausią reljefą. Jis visiškai atsparus vandeniui: vidų galima valyti slėginiu purkštuvu. Nuimami sėdynių apmušalai per kelias sekundes tampa miegmaišiais. O padangos nepraduriamos.

Ant stogo bagažinės galima vežti įvairius krovinius, nes bagažinės bėgiai įvairiai konfigūruojami.

Specialus išimamas akumuliatorius tiekia energiją per buitinį elektros lizdą, todėl koncepcinis automobilis tampa energijos šaltiniu bet kokiai veiklai lauke, kai to reikia.

„ECO-SMART“

Šios transporto priemonės poveikis aplinkai minimalus. Kadangi jis yra kompaktiškas ir lengvas, sunaudoja mažiau energijos.

Koncepcinio automobilio pagrindinėse plastikinėse kėbulo dalyse yra nemažai perdirbtų medžiagų. „Starkle®“ pavadinta medžiaga pagaminta iš jau apdoroto polipropileno.

Viduje taip pat naudojamos natūralios medžiagos, pavyzdžiui, prietaisų skydelis padengtas kamštine medžiaga. Kaip ir naujausiuose „Dacia“ modeliuose, neliko dekoratyvinės chromo dangos.

Dar viena naujovė – koncepcinės beorės padangos, kuriomis siekiama tausoti aplinką ir padėti sutaupyti. Pagrindinis principas – ilgaamžiškumas: šios padangos yra atsparios pradūrimams ir tarnauja tiek pat laiko, kiek ir transporto priemonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius