Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas smūgis vidaus degimo varikliams: nauji automobiliai privalės važiuoti elektra

Didžioji Britanija, pastaruoju metu aktyviai kovojanti su oro tarša, nusprendė atskleisti daugiau detalių apie rengiamą pertvarką. Skelbiama, kad, remiantis nauja tvarka, visi nauji automobiliai privalės įveikti bent 80 kilometrų vien elektra.
Elektromobilis
Elektromobilis / 123rf.com

Kardinalūs pokyčiai nebus greiti. Nauja tvarka ir taisyklės turėtų įsigalioti ne anksčiau kaip 2040 m., tačiau jau dabar akivaizdu, kad ateitis priklauso iš tinklo įkraunamiems hibridiniams ir elektriniams automobiliams.

Kaip numato britų kuriamos taisyklės, nuo 2040 m. nebus galima parduoti nė vieno automobilio, kuris negalės elektra nuvažiuoti bent 80 km. Toks atstumas kol kas neįveikiamas daugumai iš tinklo įkraunamų hibridų, kurių gamintojai giriasi, kad elektra gali įveikti maždaug 50 km atstumą. Vienas iš nedaugelio, galėsiančių nuvažiuoti toliau, yra švedų „Polestar 1“, kuris elektra gali įveikti 150 km atstumą.

Kol kas britų žiniasklaidos turimos informacijos Didžiosios Britanijos vyriausybė nepatvirtino, visgi, teigia „Financial Times“, apie naują tvarką informavo trys vienas su kitu nesusiję ir prie rengiamų pertvarkų prisidėję asmenys.

Manoma, kad vidaus degimo variklius turinčius automobilius galėtų pakeisti varomi alternatyviais degalais, pavyzdžiui, vandeniliu. Jų skaičius kol kas itin menkas, tačiau populiarumas ir poreikis staigiai auga. Sparčiai auga ir elektros pavarą turinčių automobilių skaičius. Automobilių gamintojai, suvokdami laukiančius pokyčius, esamų modelių gamas papildo elektra varomomis, iš tinklo įkraunamomis versijomis.

Kiek anksčiau britai buvo apskaičiavę, kad oro tarša kelia didelę grėsmę visuomenės sveikatai. Tai lemia, kad ekonomikai kasmet tenka 2,7 mlrd. svarų sterlingų našta. Tokie skaičiai skatina Didžiosios Britanijos valdžios atstovus imtis veiksmų, kad įprastus variklius turinčius automobilius kuo greičiau pakeistų švaresni ir ekologiškesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius