Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES sankcijos: KAMAZ žengia žingsnį atgal, svarsto gaminti XX a. variklius

Rusijos naujienų portalas motor.ru skelbia, kaip keisis Rusijos sunkvežimių gamybos ganto KAMAZ strategija Europos sąjungai įvedus ekonomines sankcijas. Dabar Nabarežnyjie Čelny esanti gamykla neteko Vokietijos „Daimler“ technologijų ir detalių tiekimo.
KAMAZ
KAMAZ / AP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos automobilių pramonės ekspertai be perstojo kartoja, kad ši šalis viską gali gaminti pati: ir lengvuosius automobilius, ir sunkvežimius.

Vis dėlto, kaip išsiaiškino portalo šaltiniai, autogigantas, vengdamas žlugimo, žada pradėti gaminti pačius paprasčiausius dyzelinius variklius, naudodamas XX a. technologijas.

Tai bus patys paprasčiausi šešių cilindrų eilėje Р6 „Тibet“ varikliai be šiuolaikinių purkštukų ir išmetamųjų dujų valymo įrangos. Alternatyvus, dar paprastesnis variantas – dar senesnis variklis V8 KAMAZ-740, sukurtas 1970 m.!

Gamyklos valdžia nusprendė, kad variklio charakteristikos ir išmetamųjų dujų kokybė šiuo metu nėra svarbiausi parametrai. Svarbiausia, kad KAMAZ apskritai galėtų ką nors pagaminti vien iš Rusijos resursų.

Todėl net ir variklius Р6 stengsis kuo labiau supaprastinti: aukšto slėgio degalų siurblys ir stūmokliai su degimo kameromis.

„Nustatyti tokio variklio ekologinę klasę bus neįmanoma. Tačiau Rusijos valdžia turėtų užsimerkti ir to nematyti, nes kitas realus žingsnis, alternatyva – labai senas variklis KAMAZ-740“, – rašo motor.ru.

KAMAZ generalinis direktorius Sergejus Kogoginas išplatino viešą pranešimą, kuriame teigia, kad gamykla turi veiksmų planą šioje situacijoje. Tačiau konkrečių žingsnių neįvardijo.

Savo pranešimuose KAMAZ nuolat pabrėžia, kad partneriai nenutraukia detalių tiekimo. Tačiau tie partneriai nėra iš Vokietijos. Todėl tikėtina, kad gamyklos vadovas turi omeny Rusijos tiekėjus, nors žada dairytis ir į Kiniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius