-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fisker“ bankrutuoti gali jau šią savaitę

Praėjusią savaitę didžiąją dalį darbuotojų neteisėtai atleidęs hibridinių automobilių gamintojas „Fisker“, tikėtina, kad bankrotą skelbs jau šią savaitę.
„Fisker Karma“
„Fisker Karma“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokį scenarijų perša žinia, kad JAV energetikos departamentas iš kompanijos siekia susigrąžinti 200 mln. JAV dolerių, kuriuos „Fisker“ koncernui skyrė, kaip paskolą.

Remiantis neoficialiais duomenimis žinoma, kad kompanijos advokatai jau paruošė visus popierius – beliko tik sudėlioti visus taškus ant „i“ ir bankrotas „Fisker“ skelbs bankrotą.

JAV kompanijos atstovai iš visų jėgų stengėsi užmegzti naujus kontraktus su potencialiais rėmėjais iš Kinijos bei Europos, siekdami „Fisker“ paversti mokia įmone, tačiau visi bandymai nuėjo perniek.

Pranešama, kad per praėjusią vasarą šis koncernas nepardavė nė vieno automobilio, o po praėjusį penktadienį įvykdyto masinio darbuotojų atleidimo „Fisker“ koncerne dirbti liko tik 50 aukštas pareigas užimančių žmonių. Priduriama, jog šiuo metu valdžia turi sukaupusi 30 mln. JAV dolerių, iš kurių 10 mln. turės būti sumokėti JAV energetikos departamentui.

Negana to, „Fisker“ liko skolingi 75 procentams savo darbuotojų, nes juos atleido neteisėtai – apie tai nepranešę prieš 60 dienų. Kompanija bus priversta kiekvienam darbuotojui sumokėti 2 mėnesių algą, įskaitant ir socialines garantijas, o kiekviena uždelsta diena „Fisker“ valdžiai kainuos 80 tūkst. JAV dolerių (apie 211 tūkst. Lt) – kiekvienam darbuotojui po 500 JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius