-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ford“ Europoje auga greičiau nei automobilių rinka

„Ford“ automobilių pardavimo apimtys Europoje spalį išaugo 8,1 proc. ir šis augimas buvo spartesnis nei rinkos vidurkis jau trečią mėnesį iš eilės.
„Ford S-Max“
„Ford S-Max“ / „Scanpix“ nuotr.

Vien spalį „Ford“ pardavimo apimtys padidėjo net 31 procentu, palyginti su 2013 metų spaliu. Šis rodiklis padidino „Ford“ rinkos dalį 0,2 proc. ir leido užimti 7,8 proc. Europos automobilių rinkos. Spalis buvo penktasis mėnuo iš eilės, kai koncerno pardavimo apimtys rodė augimo tendenciją, bei trečiasis mėnuo iš eilės, kai „Ford“ didino Europos rinkos pardavimų dalį.

Anot Roelanto de Waardo, „Ford of Europe“ viceprezidento, naujieji „Fordo“ modeliai, tokie kaip kompaktiškas miesto visureigis „EcoSport“  bei komerciniai modeliai padeda užimti tvirtas pozicijas Europoje. „Svarbiausia, kad mes vis labiau užkariaujame simpatijas tų mažmeninių klientų, kurie remia stiprų prekės ženklą, ir tuo pačiu metu mažiname pardavimo apimtis nuomos bendrovėms bei laikinas automobilių registracijas“, – teigia jis.

Spalį „Ford“ iš viso pardavė net 98 100 automobilių, iš kurių 76 900 sudaro privatūs automobiliai, o  21 200 - komerciniai modeliai. Tai geriausias privačių automobilių pardavimo rezultatas nuo 2011 spalio ir didžiausia komercinių modelių pardavimo apimtis nuo 2007 metų.

Spalio mėnesį pirkėjų paklausa buvo sukoncentruota į populiariausius „Ford“ modelius, tokius kaip „Fiesta“, „Kuga“, „S-MAX“ bei pikapą „Ranger“. Būtent „Ranger“ modelis pasiekė didžiausią pardavimų apimtį nuo tada, kai šis ženklas pasirodė Europoje 1993 metais. Tuo tarpu „Ford Transit“ komercinių modelių šeima, kurią sudaro „Transit“, „Transit Custom“, „Transit Connect“ ir „Transit Courier“, pasiekė geriausią pardavimų rezultatą nuo 2007 metų.

Šių metų gegužę Lietuvoje debiutavęs naujasis „Transit“ iš karto pelnė profesionalų simpatijas, o pirmą kartą Lietuvoje surengtame „Komercinio automobilio“ rinkimų konkurse buvo pripažintas geriausiu. 

Lapkričio mėnesį Lietuvoje debiutuoja naujasis „Ford Focus“, o gamos flagmano naujojo „Ford Mondeo“ laukiama jau gruodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius