-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„General Motors“ dėl saugos pagalvių Kinijoje atšauks per 2,5 mln. automobilių

Jungtinių Valstijų automobilių gamintoja „General Motors“ Kinijoje atšauks daugiau nei 2,5 mln. automobilių, nuogąstaujant dėl oro pagalvių, kurias pagamino gamybos broko skandalo epicentre atsidūrusi japonų kompanija „Takata“, pranešė Kinijos valdžia.
Įvykio vietoje
Asociatyvi nuotr.: oro pagalvė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„General Motors“ ir jos partnerė bendrovė įmonėje „Shanghai GM“ ateinantį mėnesį pradės atšaukti automobilius, kuriuose įmontuotos potencialiai brokuotos saugos pagalvės. Tarp atšaukimų automobilių – „Chevrolet“ ir „Buick“ modeliai, sakė Kinijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Brokuotos saugos pagalvės šiuose automobiliuose bus nemokamai pakeistos.

Kaip žinoma, dėl „Takata“ oro pagalvių broko, dėl kurios jos gali staiga išsiskleisti ir sprogti, automobilių gamintojams teko atšaukti maždaug 100 mln. automobilių visame pasaulyje. Šis defektas siejamas su 16 mirčių ir dešimtimis sužeidimų visame pasaulyje.

Kinijoje automobilių atšaukimas apėmė 37 gamintojus ir daugiau nei 20 mln. gamintojų, iš kurių 24 iki birželio pabaigos atšaukė 10,59 mln. automobilių, pranešė Kinijos generalinė kokybės priežiūros, inspektavimo ir karantino administracija.

Praėjusią savaitę ši tarnyba pranešė, kad Vokietijos automobilių gamintoja „Volkswagen“ ir jos bendros įmonės su kinų partneriais atšauks 4,86 mln. automobilių.

„General Motors“ Kinijoje yra gerai įsitvirtinusi: pernai pardavė čia 3,87 mln. automobilių bei pagal pardavimus atsidūrė antroje vietoje po „Volkswagen“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius