-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„General Motors“ ir vėl pirmauja

Pirmojo šių metų pusmečio statistika parodė, kad GM ir vėl užsideda automobilių kūrėjų karūną – jie susigrąžino didžiausio gamintojo titulą.
"General Motors" logotipas
„General Motors" logotipas / Gamintojo nuotr.

Buvusiam lyderiui, „Toyota“ koncernui visas kortas stipriai sumaišė smarkus žemės drebėjimas ir cunamis Japonijoje. Taigi palyginimui galime pateikti šiek tiek faktų: iki birželio 30-osios (t. y. per pirmąjį šių metų pusmetį) „General Motors“ pardavimai siekė 4,536 mln. automobilių, tuo tarpu „Volkswagen“ pakilo su 4,13 mln. rezultatu, o „Toyota“ pardavimai nukrito iki 4,13 mln. modelių per pusmetį.

Teigiama, kad kovo mėnesį ramybę sudrumstęs žemės drebėjimas japonų kompanijos automobilių pardavimus sumažino net 23 procentais, o tai šioje srityje reiškia labai daug.

Tačiau „Toyota“ nenuleidžia rankų ir kuria agresyvius reabilitacijos planus rugsėjo mėnesiui. Vis tik manoma, kad iki šių metų pabaigos į priekį išsiverš „Volkswagen“.

Specialistai teigia, kad dėl tokio paprasto dalyko kaip transportavimo logistika, „Toyota“ nukenčia labiausiai, nes didžiausios šio koncerno gamyklos yra Japonijoje, o laivai su ribotu automobilių kiekiu į kitus žemynus atplaukia ne per vieną dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius