-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hyundai Motor“ investuos 1,5 mlrd. JAV dolerių į pirmąją savo gamyklą pietryčių Azijoje

Pietų Korėjos automobilių gamintoja „Hyundai Motor“ pasirašė susitarimą dėl 1,5 mlrd. JAV dolerių vertės automobilių gamyklos statybos Indonezijoje. Bendrovė pranešė, kad tai bus pirmoji jos gamykla pietryčių Azijoje, kur rinkose iš esmės dominuoja japonų automobilių gamintojos.
„Hyundai“
„Hyundai“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sprendimas priimtas Seului siekiant diversifikuoti nuo prekybos priklausomą ekonomiką, kuri yra 11 pagal dydį pasaulyje, ir mažiau priklausyti nuo tradicinių partnerių iš Kinijos ir Jungtinių Valstijų.

Indonezija yra didžiausia regiono automobilių rinka, o 1,55 mlrd. JAV dolerių vertės sandoriu siekiama „kovoti su lėtėjančia paklausa pasaulinėje automobilių rinkoje ir skatinti būsimą augimą “, – sakoma „Hyundai“ pranešime.

Bendrovė pranešė, kad gamykla bus pastatyta Bekasio mieste, esančiame į rytus nuo Džakartos.

Statybos prasidės 2021 metais, o gamykloje galiausiai bus gaminama po 250 tūkst. transporto priemonių per metus.

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas įgyvendina „naująją Pietų politiką“, siekdamas sustiprinti ekonominius ryšius su Pietryčių Azija, šaliai mėginant sumažinti per priklausomybę nuo Pekino ir Vašingtono.

„Hyundai“ pranešimas sutapo su Pietryčių Azijos valstybių asociacijos (ASEAN) viršūnių susitikimu Busane.

Didžiausia Pietų Korėjos automobilių gamintoja „Hyundai“ pažymėjo, kad gamykla Indonezijoje padės ASEAN regione išvengti nuo 5 iki 80 proc. muitų.

Šiuo metu bendrovė regione smarkiai atsilieka nuo varžovių iš Japonijos – „Hyundai“ automobilių pardavimai nuo šių metų sausio iki rugsėjo siekė 122 883 vnt., palyginti su 854 032 parduotais „Toyota“ automobiliais bei 351 267 „Renault-Nissan-Mitsubishi“ parduotais automobiliais, pranešė tyrimų įmonė „LMC Automotive“.

Pietų Korėjos centrinis bankas praeitą mėnesį sumažino bazinę palūkanų normą iki žemiausio lygio per dvejus metus, stengdamasis suaktyvinti lėtėjantį ekonomikos augimą, kuriam įtakos turi kilęs prekybos ginčas su Japonija.

„Hyundai“ akcijų kaina trečiadienio popietę Seule pakilo 1,22 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius