-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į hibridus ir elektromobilius „Porsche“ investuos daugiau nei 3 mlrd. eurų

Devynių mėnesių finansiniais rezultatais besidžiaugiantis Vokietijos sportinių automobilių gamintojas teigia, kad stiprina elektromobilių ir naujų technologijų plėtros padalinius.
Pirmasis visiškai elektrinis „Porsche“ bus „Mission E“ modelis
Pirmasis visiškai elektrinis „Porsche“ bus „Mission E“ modelis / Gamintojo nuotr.

Pirmasis investicijų į šias sritis pavyzdys bus 2019 m. išriedėsiantis visiškai elektrinis sportinis „Porsche Mission E“ modelis.

„Porsche“ praneša, kad per pirmuosius devynis 2017 m. mėnesius pagerino veiklos rezultatus, pajamas, parduotų automobilių kiekį ir darbuotojų skaičių. Koncerno pajamos išaugo 4 proc. ir siekia 17,1 mlrd. eurų. Pelno maržos rodiklis – 17,6 proc. Per pirmuosius tris šių metų ketvirčius iš gamyklų išriedėjo 4 proc. daugiau automobilių, iš viso 185 898 transporto priemonės. Koncerno darbo jėga padidėjo 8 proc. ir sudarė 29 284 darbuotojus.

Per ateinančius penkerius metus „Porsche“ investuos daugiau nei 3 mlrd. eurų į įkraunamų hibridų ir visiškai elektrinių transporto priemonių gamybą ir sukurs daugiau negu 1 200 naujų darbo vietų Cufenhauzeno mieste.

„Tai yra investicijos į mūsų koncerno ateitį. Nepaisant to, neketiname atsisakyti strateginio tikslo ateityje pasiekti ne mažesnį kaip 15 proc. veiklos pelno maržos rodiklį“, – teigė L.Meschke‘as ir pridūrė, kad norint pasiekti užsibrėžtų tikslų, teks imtis veiklos optimizavimo.

Iki metų pabaigos koncernas tikisi pasiekti praėjusių metų rodiklius ir juos šiek tiek viršyti.

Einamaisiais 2017 finansiniais metais O. Blume ir L. Meschke tikisi išvysti praėjusiųjų metų aukštus rodiklius šiek tiek viršijantį metų pabaigos veiklos rezultatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius