Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip japoniškas „Subaru“, parduotas Švedijoje, naujam gyvenimui prisikėlė Lietuvoje

Automobilių pirkėjai darosi vis gudresni ir sumanesni. Tokią išvadą galime daryti todėl, kad skaitytojai kone kas dieną atsiunčia kokio nors automobilio skelbimą, kurio deklaruojama rida – suklastota.
Parduodamo „Subaru Legacy“ skelbimas
Parduodamo „Subaru Legacy“ skelbimas

Ir dažniausiai – beveik 90 procentų visų mums atsiųstų skelbimų pardavimo objektas yra automobilis iš Švedijos. Šioje šalyje registruotų automobilių apgaulę skaitytojai išsiaiškina labai greitai.

Taip yra todėl, kad švedai turi atvirą transporto priemonių duomenų bazę, kurioje informaciją apie bet kokią transporto priemonę gali rasti kiekvienas, žinantis tik automobilio registracijos numerį.

Parduodamo „Subaru Legacy“ duomenys švediškoje duomenų bazėje
Parduodamo „Subaru Legacy“ duomenys švediškoje duomenų bazėje

Taip atsitiko ir prisistatyti nepanorusiam skaitytojui. Automobilių skelbimų portale „Autoplius“ radęs patikusį „Subaru Legacy“ automobilį, potencialus pirkėjas nusprendė patikrinti automobilio ridą. Automobilio skelbimą galite peržiūrėti paspaudę čia.

Patikrinęs išsiaiškino klastą – automobilio rida smarkiai pakoreguota. Skelbime teigiama, kad automobilis yra nuvažiavęs lygiai 188 tūkstančius kilometrų. Tačiau skaitytojas, patikrinęs Švedijos automobilių registre, rado informaciją, kad automobilis nuvažiavęs gerokai daugiau – beveik 350 tūkstančių kilometrų.

Labai džiugu, kad vis daugiau pirkėjų tampa sumanesni ir jų taip lengvai apgauti nepavyksta. Jeigu ir jūs ruošiatės pirkti automobilį, kuris buvo pirktas naujas Švedijoje ir dar turi švedišką registracijos numerį, visą dominančią informaciją galite rasti paspaudę šią nuorodą.

Nuoroda nukreips jus į puslapį Transport styrelsen – švedišką Transekstos analogą. Įvedę automobilio registracijos numerį galėsite matyti visą dominančią informaciją – ridos duomenis, techninę informaciją, automobilio paskirtį Švedijoje (dažnas iš Švedijos eksportuojamas automobilis – buvęs taksi)

Beje, duomenų bazėje būtent tai ir nurodyta – parduodamas „Subaru Legacy“ buvo naudojamas taksi paslaugoms teikti.

Automobilio ridos duomenis rasite paspaudę ant žodžio Besiktning (liet. – techninė apžiūra, patikra). Rida nurodyta ties žodžiu Mätarställning (liet. – rida).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius