-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kia Stinger“ išbandytas Niurburgringo lenktynių trasoje

Legendinėje Niurburgringo trasoje Vokietijoje kai kurie žiniasklaidos atstovai išbandė naująjį „Kia Stinger“. Niurburgringas laikomas lenktynių ir automobilių entuziastų meka ir yra žinomas dėl negailestingos ir neatleidžiančios klaidų „Nordschleife“ lenktynių trasos, dar vadinamos „Žaliuoju pragaru“.
„KIA Stinger“ bandymai Niurburgringe
„KIA Stinger“ bandymai Niurburgringe

Tris dienas įtakingiausiems automobilių žurnalistams ir kai kuriems prekybos salonų savininkams buvo suteikta galimybė patirti puikią „Stinger" vairavimo dinamiką. „Kia" transporto priemonių bandymų ir eksploatacinių charakteristikų skyriaus vadovas Albertas Biermannas taip pat dalyvavo bandymuose, kad galėtų stebėti važiavimus ir supažindinti su „Stinger“ bandymų rezultatais.

Tačiau renginys tik bandymais nesibaigė. Po įspūdingos bandymų lenktynių trasoje dienos, „Kia" kompanija dalyvavusius pakvietė susipažinti su „Kia Motors Europe" būstine ir dizaino centru, kad papasakotų apie „Stinger“ dizaino kūrimo procesą. „Kia" Europos dizaino centro vyriausiasis dizaineris Peteris Schreyeris ir „Kia Motors" vyriausiasis dizaineris Gregory Guillaume papasakojo apie „Stinger“ koncepciją bei plėtrą.

„KIA Stinger“ bandymai Niurburgringe
„KIA Stinger“ bandymai Niurburgringe

„Stinger" yra ambicingiausias visų laikų „Kia“ projektas, ir mes džiaugiamės, kad jis buvo pripažintas geriausių automobilių žurnalistų visame pasaulyje,“ – po šių bandymų sakė Albertas Biermannas.

Galingiausias „Stinger“ modelis turės 3,3 l benzininį variklį, su kuriuo automobilis iš vietos iki 100 km/h įsibėgėja vos per 4,9 sek. Tai greičiausiai įsibėgėjantis „Kia“ modelis šio gamintojo istorijoje.

Automobilyje sumontuoti specialiai jam sukurti „Brembo“ stabdžiai, kurių diskų diametras net 18 colių.

„Kia Stinger“ jau netrukus atvyks ir į Lietuvą. Pirmieji ilgai laukti klasikiniai „Gran turismo“ atstovai „Kia“ prekybos salonus turėtų pasiekti trečią šių metų ketvirtį. Kainos kol kas neskelbiamos.

VIDEO: „KIA Stinger“ bandymai Niurburgringe

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius