-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lego sukūrė važiuojantį „Bugatti Chiron“ – modelis gali išvystyti 20 km/val. greitį

„Bugatti“ kompanija garsėja kaip greitų, įdomių, brangių ir itin retų automobilių gamintoja. Ne vienas yra pasakęs, kad būtų lengviau automobilį pasigaminti nei vieną tokių modelių įsigyti. „Lego“ kompanija šį teiginį priėmė kaip iššūkį ir iš daugiau nei milijono žaislinių kubelių sukūrė tikrą važiuojantį „Chiron“.
„Bugatti Chiron“ iš Lego kubelių
„Bugatti Chiron“ iš Lego kubelių / Alberto Cattaneo nuotr.

Šį modelį kūrė net 20 žmonių, kurie per šešis mėnesius sudėliojo ne tik atskiras automobilio kėbulo konstrukcijas, tačiau ir variklį. Iš daugiau nei 8 tūkst. „Lego“ kubelių pagamintas variklis turi 5,3 arklio galias ir gali pasiekti maždaug 20 km/ val. greitį. Negana to, automobilio salone įmontuotas iš „Lego“ surinktas spidometras, o automobilio gale pritvirtintas aptakas, kuris netgi gali judėti.

Sumontuoti ir iš žaislinių kubelių pagaminti stabdžiai, žibintai, vairas, akseleratoriaus ir stabdžio pedalai. Ši „Bugatti Chiron“ kopija sveria 1360 kg, o jį pagaminusi „Lego“ kompanija modelį įvertino 2,6 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius