-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje jau galima pamatyti naująjį „Bentley Bentayga V8“, pasiekiantį 290 km/val. greitį

Kovo mėnesį tarptautinėje Ženevos automobilių parodoje demonstruotas naujasis „Bentley Bentayga“ su benzininiu V8 varikliu jau atvyko į Lietuvą. Stilingą ir greitą „luxury“ segmento visureigį galima apžiūrėti sausį darbą pradėjusiame „Bentley“ salone Vilniuje, rašoma pranešime.
„Bentley Bentayga“
„Bentley Bentayga“ / Bentley nuotr.
Temos: 1 Bentley

„Vos pristatytas „Bentayga“ visame pasaulyje tapo žvaigžde – tai buvo pirmasis „luxury“ segmento visureigis. Gamintojas siekia patenkinti daugelio pirkėjų poreikius, todėl pristatė versijas su įvairiais varikliais, iš kurių naujausias – V8. Klientai Lietuvoje domisi šiuo automobiliu, taip pat jau sulaukiame užklausų ir dėl hibridinės „Bentayga“ versijos“, – teigia „Bentley“ pardavimų vadovė Lietuvoje Evelina Avina.

Variklių įvairovė

„Bentley Bentayga“ siūlomas su trimis skirtingais varikliais: W12 ir V8 benzininiais bei „Plug-in“ hibridu. Benzininė V8 versija yra tarsi aukso viduriukas tarp itin galingo W12 bei ekonomiškos „Plug-in“ versijos.

4,0 l darbinio tūrio du turbokompresorius turintis V8 variklis pasiekia 550 AG ir 770 Nm. Įspūdingą galią pasiekiantis visureigis iki 100 km/val. įsibėgėja vos per 4,5 sek. bei pasiekia didžiausią 290 km/val. greitį.

Bentley nuotr./„Bentley Bentayga“
Bentley nuotr./„Bentley Bentayga“

Erdvus ir gausybę komforto įrangos turintis visureigis sveria apie 2,4 tonos, tačiau vairuotojui tą pajusti bus sunku. „Bentayga“ yra vienas pirmųjų šio segmento visureigių, kuriame montuojama 48 voltų įtampos elektros sistema, akimirksniu kontroliuojanti amortizatorių bei stabilizatorių darbą lygiame kelyje bei posūkiuose. Taip didelis automobilis išsaugo aukščiausio lygio komforto savybes, tačiau posūkiuose persikūnija į sportišką modelį.

Dėl 48 voltų įtampos sistemos „Bentayga“ gali efektyviai veikti skirtingi važiavimo režimai. Vairuotojas gali rinktis vieną iš keturių: „Comfort“, „Sport“, „Bentley“ ir „Custom“. Pastarajame įvairius parametrus susikonfigūruoja pats vairuotojas, o „Bentley“ režimas sukurtas įmonės inžinierių ir perteikia visas geriausias visureigio savybes. Papildomos įrangos sąraše yra išmanus bekelės asistentas „All Terrain Specification“, su juo itin prastuose keliuose galima rinktis vieną iš penkių važiavimo režimų: „Snow + Grass“, „Dirt + Gravel“, „Mud + Trail“, „Sand Dune“ arba automatinį.

Greitai sustoti „Bentayga“ taip pat nėra problema. Jame papildomai komplektuojama itin efektyvi anglies keramikos stabdžių sistema, kurios priekinių diskų skersmuo – net 440 mm, o galinių – 370 mm. Šios stabdžių sistemos apkabos taip pat išskirtinės – nudažytos raudona „Tornado“ spalva.

Aukščiausio lygio komfortas ir technologijos

„Bentley“ yra „luxury“ automobilių gamintojas – aukščiausios klasės komfortas justi kiekvienoje „Bentayga“ apdailos detalėje. Technologijų lygmenyje „Bentley“ taip pat yra kelrodė žvaigždė kitiems gamintojams.

Tai patvirtina „Bentayga“ montuojama 12 ultragarso jutiklių, 5 vaizdo kameros bei parkavimo asistentai, padedantys automobilį pastatyti net ir siauriausiose vietose ar manevruojant su priekaba. Visureigyje taip pat montuojami du aplinką stebintys radarai, infraraudonųjų spindulių naktinio matymo kamera, adaptyvi kruizo kontrolė, projekcija ant priekinio stiklo ir kitos inovatyvios sistemos.

Jau standartinėje „Bentayga“ įrangoje yra 10 garsiakalbių šešių kanalų garso sistema, o papildomai gali būti užsakoma „NAIM for Bentley audio“ 20 garsiakalbių ir 21 kanalų sistema, pasiekianti 1 950 vatų galingumą.

„Bentley“ tobulinimo padalinio „Mulliner“ meistrai jį gali paversti visiškai unikaliu. Kiekvieno „Bentley“ automobilio salone gali būti išsiuvinėti unikalūs raštai – klientas pats renkasi siūlių spalvas bei gali pateikti nuotrauką, kurios vaizdą norės matyti. Pirkėjas gali rinktis ir daugybę kitų unikalių apdailos elementų.

Hibridinė patirtis

Visame pasaulyje ypatingai domimasi dar šiemet pasirodysiančiu iš tinklo įkraunamu hibridiniu „Bentley Bentayga“, suderinančiu aukščiausios klasės komfortą su ekologija bei atsakingu požiūriu į aplinką. Jame bus montuojamas V6 benzininis bei elektrinis varikliai, o vidutinė prabangaus ir erdvaus visureigio CO2 emisija – vos 75 g/km.

Nors yra labai ekologiškas, „Bentley Bentayga Hybrid“ išsaugos tradicines visureigio savybes. Jis turės nuolatinę keturių varančių ratų pavarą, variklių duetas pasieks per 400 AG, o vien elektra galės įveikti apie 50 kilometrų.

Hibridinis režimas yra subalansuotas važiavimui mieste. „Bentayga Hybrid“ iš vietos kiekvieną kartą judins elektrinis variklis, o benzininis įsijungs pasiekus didesnį greitį arba smarkiau nuspaudus akceleratoriaus pedalą. Būtent pajudėjimo iš vietos metu sunaudojama daugiausia energijos, tad elektrinis variklis smarkiai padidina automobilio ekologiškumą.

„Bentayga“ specialiai sukalibruota GPS sistema numatys priekyje laukiantį kelią ir automatiškai parinks geriausią važiavimo režimą – pavyzdžiui, kelionėms nedideliu greičiu mieste bus paliekama daugiau elektros energijos, o užmiestyje aktyviai naudojami abu varikliai.

„Bentley Bentayga“ yra pirmasis „luxury“ klasės automobilių gamintojo didesnio pravažumo modelis, gaminamas nuo 2016-ųjų metų. Jo kėbulas yra gaminamas Vokietijoje, tačiau visa vidaus bei komforto įranga surenkama „Bentley“ gamykloje Kru mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius