Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Mazda“ vėl bando rotorinius variklius, bet ne tokius, kokių tikisi jų gerbėjai

„Mazda“ nuomonė apie rotorinius variklius ir jų tobulinimą keičiasi dažniau nei oras Didžiojoje Britanijoje. Vieną dieną gamintojo atstovai teigia, kad rotoriniai varikliai neturi ateities ir jų gamybos japonai netęs, kitą dieną jau kalbama priešingai.
„Mazda2“ hibridas
„Mazda2“ hibridas / „Mazda“ nuotr.

Lapkričio pabaigoje „Mazda“ vadovas Masa-michi Kogai teigė, kad rotorinio variklio sugrąžinimas į surinkimo linijas yra beveik neįmanomas. Anot jo, tokius variklius apsimokėtų talpinti tik į automobilius, kurių būtų parduodama bent 100 tūkst. į metus. Kitaip sakant, apie naują RX-8 kartą galima būtų pamiršti.

Tačiau dabar – vėl naujos žinios. Kompanija parodė „Mazda 2“ hibridą, naudojantį elektrinį bei rotorinį variklius. Automobilis važiuoja varomas tik elektra, o kai baterijos išsenka, įsijungia benzinu varomas 0,33 l darbinio tūrio rotorinis variklis ir jas įkrauna.

Turėdama 75 kW (102 AG) elektrinį variklį ir 10 litrų talpos degalų baką hibridinė „Mazda 2“ gali įveikti 400 km. Tai – 2,5 l/100 km degalų sąnaudos.

„Mazda“ atstovai atskleidė, kad tokiam žingsniui kompaniją pastūmėjo nepatenkintų japonų atsiliepimai. Šioje šalyje yra pardavinėjamas elektra varomas „Mazda 2“ mažylis, galintis įveikti 200 km. Japonams tiek kilometrų – per mažai.

Kol kas nėra atskleidžiama, ar toks automobilis bus gaminamas serijiniu būdu, ar tai tik konceptas, skirtas parodyti „Mazda“ galimybes ir kompanijos siekį nenumarinti rotorinių variklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius