Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažo krosoverio sėkmė: naujas „Opel Adam Rocks”

„Adam” šeima auga: važiavimo po atviru dangumi malonumas ir nuotykiai ­– stilingas naujokas ir individualumo čempionas „Opel Adam Rocks” atliks bet kokią rolę. Trijų durų, 3,75 m mažo dydžio miesto krosoveris atveria naujos nišos duris, rašoma gamintojo pranešime spaudai.
Naujas „Opel Adam Rocks“
Naujas „Opel Adam Rocks“ / „Opel“ nuotr.

„Opel“ dizaineriai sukūrė naujus dizaino, dekoro elementus, unikalias „Adam Rocks“ sėdynių apdailas, o jau bazinėje versijoje montuojamas brezentinis „Swing Top” stogas suteikia automobiliui prašmatnaus žavesio. Paskutinysis „Opel“ stilingo miesto automobilio šeimos narys turi 1,0 l „ECOTEC” turbo variklį su tiesiogine degalų įpurškimo sistema. Modernus mažo dydžio variklis atitinka „Euro 6” taršos standartus ir kilstelį trijų cilindrų variklių tobulinimo kartelę – jis dirba itin tyliai, pasižymi maža vibracija ir dideliu komfortu važiuojant.

„Opel” moderni „IntelliLink” informacijos ir pramogų sistema, kuria patogu naudotis ir kuri integruoja išmanius telefonus „Rocks” kabinoje, galima už prieinamą kainą. Nuo rugsėjo pabaigos, „Adam Rocks” pasirodys prekyboje, o automobilio kaina prasidės nuo 14 910 eurų (rekomenduojama mažmeninė kaina Baltijos šalyse su mokesčiais).

„Klientai bus maloniai nustebinti „Adam Rocks” deriniu – malonumas važiuojant po atviru dangumi, itin modernios įrenginių susiejimo galimybės ir energingi varikliai,” – sako Peteris Christianas Küspertas, „Opel” valdybos narys atsakingas už pardavimus. „Adam Rocks”, kaip ir kiti „Adam“ šeimos  nariai, turi didžiules individualių variantų pasirinkimo galimybes, kas reiškia, jog kiekvienas mažasis miesto krosoveris bus unikalus. „Adam Rocks” vairuotojai vargu ar kelyje išvys tokį pat automobilį, kaip jų pačių.”

„Opel“ nuotr./Naujas „Opel Adam Rocks“
„Opel“ nuotr./Naujas „Opel Adam Rocks“

Stilingas interjeras ir prieinama „IntelliLink” informacijos ir pramogų sistema

„Adam Rocks” skirtas nuotykiams – tiek savo išore, tiek ir vidumi. Apsauginė antracito spalvos kėbulo danga sustiprina tvirto, „raumeningo“ automobilio išvaizdą. Sidabro spalvos apsauginės plokštės priekyje ir gale, chromuotas dujų išmetimo vamzdis montuojamas bazinėje versijoje ir yra išorės dizaino akcentai. „Adam Rocks” modelis turės ir naują kėbulo spalvą, tai yra  ryškiai geltona „Goldbusters” bei platų stogo dizaino pasirinkimą.  

Naujomis spalvomis, durų apdailomis bei dekoro elementais saloną galima pritaikyti individualiai ir visa tai – su mažo dydžio miesto naujoku. Kalbant apie pritaikymo galimybes, „Adam Rocks” yra toks pat, kaip ir kiti jo šeimos nariai.

„Swing Top“ sulankstomas brezentinis stogas leis „Adam Rocks” ekipažui mėgautis atviru dangumi. Stogas susilanksto vos per 5 s iki galinio statramsčio, o tai daryti galima, net jei automobilis važiuoja (iki 140 km/h greičiu). Stogo trisluoksnė medžiaga su neopreno intarpu viduryje gerai sulaiko triukšmą, pritaikyta bet kokioms oro sąlygoms ir yra ilgaamžė.

„Adam Rocks“ turi išskirtinę „Opel IntelliLink” sistemą, kuri siūlo išorinių įrenginių prijungimo funkcijas ir programas.  Ši sistema dera su naujaisiais išmaniaisiais telefonais su „ANDROID“ ir „Apple iOS“ operacinėmis sistemomis. Vairuotojas visuomet galės palaikyti ryšį – skambinti, pasirinkti mėgstamą muziką, ar naudojantis „SIRI EYES FREE“ funkcija, galės perskaityti gautas SMS, jas diktuoti ir siųsti bei rašyti el. laiškus – tačiau rankos visuomet bus ant vairo, o akys nenuleistos nuo kelio. Stovinčiame „Adam Rocks” automobilyje galima peržiūrėti nuotraukas ar vaizdo įrašus 7 colių didelės raiškos jutikliniame ekrane.

„Opel“ nuotr./Naujas „Opel Adam Rocks“
„Opel“ nuotr./Naujas „Opel Adam Rocks“

„IntelliLink” saugu ir patogu naudotis, be to jis prieinamas, tad „Adam Rocks” siūlo geriausias įrenginių susiejimo galimybes mažų automobilių segmente, kaip ir kiti „Adam“. Už šį talentą „Adam“, Vokietijos žurnalų „Auto Bild” ir „Computer Bild”, buvo apdovanotas  „Connected Car Award” prizu.

Po „Opel Adam Rocks” variklio dangčiu slepiasi nauji galios agregatai.  Be atmosferinių 1,2 l ir 1,4 l benzininių variklių, išvystančių nuo 51 kW/70 AG iki 74 kW/100 AG, su „Rocks” modeliu „Opel” siūlys naujos kartos  1,0 l „ECOTEC” variklį su tiesiogine degalų įpurškimo sistema. Šis aliuminio trijų cilindrų variklis išvysto  66 kW/90 AG ir daugiausiai 85 kW/115 AG. Keturių cilindrų varikliai derinami su penkių laipsnių pavarų dėžėmis, o 1,0 l turbo variklis su nauja, kompaktiška ir mažo svorio šešių laipsnių mechanine pavarų dėže. Važiuojant „Adam Rocks” pavaros persijungia sklandžiai ir greitai.  

Maksimalus greitis yra 180 km/h (66 kW/90 AG) ir 196 km/h (85 kW/115 AG), o nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėjama per 11,9 ir atitinkamai 9,9 s. Abi versijos išvysto stulbinamą sukimo momentą net ir esant mažoms apsukoms: 170 Nm jau esant 1800 aps./min.

Aliuminio varikliai konstruoti laikantis moderniausių technologijų, tokių kaip aukšto slėgio degalų purkštukai, kintamo darbo vožtuvų sistema, išsijungiamas vandens siurblys, į cilindro galvutę integruotas išmetimo kolektorius. Nepaisant galios, mažo dydžio 1,0 l „ECOTEC“ variklis su tiesiogine degalų įpurškimo sistema sunaudoja vos 4,5 l degalų (66 kW/90 AG) ir 5,1 l (85 kW/115 AG) 100 km važiuojant mišriu ciklu, o tam įtakos turi ir standartiškai montuojama „Start/Stop“ įranga (pagal reglamentą [EC] Nr. 715/2007).

„Opel“ nuotr./Naujas „Opel Adam Rocks“
„Opel“ nuotr./Naujas „Opel Adam Rocks“

„Adam Rocks” pakabos sistemą sudaro: priekyje montuojama „McPherson” statramsčiai su pusrėmiu, o galinėje ašyje yra torsioninė pakaba. Visa konstrukcija pritaikyta įvairesniam važiavimui. Automobilio didesnį pravažumą pabrėžia 15 mm aukštesnė važiuoklė, lyginant su ADAM su 17 colių ratais, suteikiantis „Opel“ mažajam krosoveriui visureigiams panašią, 14 cm prošvaisą.

Važiuoklės dalys optimizuotos ir sureguliuotos pagal „Rocks”, t.y. amortizatoriai, spyruoklės, galinės pakabos geometrija bei vairo sistema. „Adam Rocks“ tvirtą išvaizdą pabrėžia plačios tarpvėžės (1472 mm priekyje ir 1464 mm gale), o 2311 mm ratų bazė užtikrina stabilumą ir važiavimo komfortą.

Pagamintas Vokietijoje: „Adam Rocks” gamintojo kokybė keliuose

„Adam Rocks” nuo koncepcinio automobilio iki serijinės gamybos modelio tapo vos per 12 mėnesių. Jis buvo sukurtas „Opel“ tarptautiniame techninės plėtros centre (ITDC) Riuselsheime ir kaip kiti „Adam“ yra gaminamas Vokietijoje, „Opel“ gamykloje  Eisenache. „Opel“ yra vienintelis gamintojas, kuris konstruoja mažo dydžio automobilius, tokius kaip „Rocks“, Vokietijoje, tačiau Eisenacho gamyklos didžiulis našumas ir efektyvumas leido tai įgyvendinti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius