Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterų metų automobiliu 2013-aisiais išrinkta „Ford Fiesta“

Naujoji „Ford Fiesta 1.0 EcoBoost“ finaliniame etape įveikė „Audi Allroad“, „Porsche Boxster S“ ir „Range Rover“ ir tapo pasaulio moterų metų automobiliu „Women‘s World Car of the Year“ (WWCOTY) rinkimuose. Komisiją automobilis sužavėjo „aukštos klasės pojūčiais ir išvaizda“ bei taupumu, rašoma kompanijos pranešime spaudai.
„Ford Fiesta“
„Ford Fiesta“ / Gamintojo nuotr.

Naujoji „Fiesta“ taip pat nugalėjo nebrangių automobilių kategorijoje. 

WWCOTY komisiją sudaro 18 moterų žurnalisčių, rašančių automobilių tema. Komisija vertina kandidatų saugumą, išvaizdą, talpumą, patogumą šeimoms su vaikais, vairavimo kokybę, spalvą, patrauklumą ir poveikį aplinkai. 

Stilingoji „Fiesta“ neseniai smarkiai pakeitė savo išvaizdą ir dar patobulino vidų. Neliko nepastebėtos ir naujausios technologijos. Pavyzdžiui, automobilyje diegiama unikali sistema „MyKey“, leidžianti nustatyti tam tikrus ribojimus nepatyrusiems ir jauniems vairuotojams.

Moterų komisiją sužavėjo tris cilindrus turintis „Fiesta“ variklis

Moterų komisiją sužavėjusios „Fiesta“ širdis – du metus iš eilės geriausiu pasaulyje varikliu išrinktas vieno litro darbinio tūrio trijų cilindrų „EcoBoost“ šeimos variklis, kurio anglies dvideginio emisija į aplinką siekia vos 99 g/km.  

„Naujoji „Fiesta“ yra naujas klasės standartas, stebinantis taupumo ir vairavimo malonumo deriniu. Atliepdami klientų norus mes stengiamės užsitikrinti, kad šio mažo automobilio, turinčio turtingą istoriją, lauktų šviesi ateitis“, – sakė „Ford of Europe“ viceprezidentas Barbas Samardzichas. 

Nepriklausomos saugumo agentūros „EuroNCAP“ bandymuose „Fiesta“ gavo maksimalų penkių žvaigždučių įvertinimą. Automobilyje diegiama „Ford“ komunikacijos sistema SYNC su integruotu pagalbos kelyje moduliu „Emergency Assistance“, kuris, įvykus avarijai,  automatiškai susisiekia su vietos pagalbos tarnyba. Saugumui mieste užtikrinti diegiama „Active City Stop“ sistema, apsauganti automobilį nuo susidūrimų važiuojant mažu greičiu.  

„Fiesta“ dovanoja aukštos klasės pojūtį ir išvaizdą, kurio tikiesi iš didelio automobilio. Kartu su daugybę apdovanojimų pelniusiu „EcoBoost“ varikliu tai sudaro iki šiol nematytą taupumo ir dinamikos derinį, leidžiantį lengvai įveikti visus priešininkus“, – pažymėjo Didžiajai Britanijai atstovaujanti komisijos narė Victoria MacMillan Bell.

„Aiškiai matyti, kad „Fiesta“ su šiuo varikliu užkabino reikiamą stygą kiekvienai komisijos narei“, – konstatavo vyriausioji konkurso teisėja Sandy Myhre, atstovaujanti Naujajai Zelandijai.  

Šiemet WWCOTY apdovanojimai buvo skirti absoliučiai geriausiam automobiliui ir 5 atskiroms kategorijoms. „Inchcape Motors“ atstovaujami gamintojai laimėjo keturiose iš 6 kategorijų. WWCOTY prabangių automobilių klasėje nugalėjo visureigis „Range Rover“, nebrangių automobilių kategorijoje geriausias buvo „Fiesta“, o miesto visureigių – „Mazda CX-5“.  

Penktą kartą organizuotų WWCOTY apdovanojimų ceremonija įvyks Londone spalį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius