-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas „Audi A7 Sportback“: 15 skirtingų kėbulo spalvų ir hibridiniai varikliai

Ketvirtadienio vakarą Vokietijos „Audi“ parodė, kaip atrodo visiškai naujas „A7 Sportback“ modelis. Savo linijomis primenantis kupė, tačiau turintis ketverias duris, automobilis papildė „Gran Turismo“ klasės modelių šeimą.
„Audi A7 Sportback“ modelis.
„Audi A7 Sportback“ modelis. / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Kupė Audi

„Audi A7 Sportback“ dizainas atspindi naujos kartos „Audi“ išvaizdą, pristatytą kartu su nauju A8 modeliu. Tiesa, pavyzdžiui, priekyje esančios vientisos grotelės yra platesnės ir žemesnės nei „Audi A8“. Siauri priekiniai žibintai, renkantis papildomai, gali turėti „HD Matrix LED“ lazerinių šviesų technologiją. Vaizdą papildo išraiškingos oro įsiurbimo angos.

Galinė dalis išsiskiria vientisa šviesų juosta sujungtais galiniais žibintais – visiems aukščiausiai gamoje esantiems „Audi“ modeliams būdingu elementu. Ryškios ratų arkos pabrėžia, kad automobiliui gali būti montuojami dideli – iki 21 colio skersmens siekiantys – ratlankiai, taip pat, kad „A7 Sportback“ turi visų varančiųjų ratų „Quattro“ pavarą.

Naująjį „A7 Sportback“ bus galima rinktis iš penkiolikos skirtingų spalvų.

Į garažą galės įvažiuoti pats

Į naująjį „Audi A7 Sportback“ diegiamos pažangiausios „Audi“ turimos technologijos. Naujas MMI sistemos valdymas lietimu pakeitė pasukamą ir paspaudžiamą valdiklį, du dideli, lietimui jautrūs ekranai – ankstesniame modelyje buvusius įprastus mygtukus ir valdiklius. 10,1 colio įstrižainės viršutinis ekranas su juodo stiklo paviršiumi ir pilko aliuminio apvadais yra pakreiptas į vairuotoją.

Paspaudęs AI mygtuką, vairuotojas galės aktyvuoti „Audi AI“ nuotolinio automobilio statymo ir statymo į garažą sistemą, kuri leis „A7 Sportback“ pačiam įvažiuoti ar išvažiuoti iš garažo ar stovėjimo vietos aikštelėje. Tiesa, ši technologija taps galima 2018 metais.

Priklausomai nuo įrangos, automobilyje gali būti sumontuoti penki radarai, penkios kameros, dvylika ultragarsinių jutiklių ir lazerinis skeneris. O be „Audi AI“ sistemos, naujajame „A7 Sportback“ dar yra 39 vairuotojo saugumą ir patogumą didinančios pagalbinės sistemos.

Visi „Audi A7 Sportback“ varikliai komplektuojami su nauja daline hibridine sistema MHEV (angl. Mild Hybrid Electric Vechicle), važiuojant realiomis eismo sąlygomis leidžiančia sutaupyti iki 0,7 l/100 km degalų.

Kol kas neatskleidžiama, kiek Lietuvoje kainuos „A7 Sportback“, tačiau jau žinoma, kad rinkoje modelis debiutuos kitąmet, vasario gale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius