Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujas sezonas – nauji ratai: „Žalgirio“ ekipos automobilių parko vertė siekia pusę milijono eurų

Artėjantį naująjį sezoną Kauno „Žalgiris“ pasitinka atnaujinęs ne tik sudėtį, bet ir automobilių parką. Ketvirtadienį viešai pristatyta, prie kokių naujojo rėmėjo „Volkswagen“ transporto priemonių vairo sės žalgiriečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius bei dalis komandos žaidėjų. „Svarbu, eis paspausti“, – 50 tūkst. eurų vertės „VW Arteon“ įvertino Lietuvos čempionų vedlys.
Šarūnas Jasikevičius
Kauno „Žalgirio“ naujų automobilių pristatymas / Beno Dragūno nuotr.

Kaip ir kasmet, taip ir prasidedant naujajam 2017–2018 metų sezonui, „Žalgirio“ krepšinio komandos rėmėjai aprūpino krepšininkus automobiliais, kuriais jie saugiai gali riedėti į treniruotes ir varžybas. Tiesa, iki šiol ne vienus metus žalgiriečiai važinėjosi „Renault“ gaminiais, o nuo šiol persės prie „Volkswagen“ automobilių vairo – komandos rėmėjų gretas papildė šių automobilių atstovė UAB „Autojuta“. Kad gatve važiuoja žalgirietis, galima atskirti iš lipdukų ant durelių.

Neįprasto stoto vyrams reikia ir neįprastų mašinų: aukštaūgiams sportininkams skiriami tokie modeliai, kurie atitiktų jų poreikius. Tai neabejotinai erdvios, manevringos ir būtinai patogios mašinos. Vieniems, turintiems šeimas – didesnės, kitiems, vienišiams – mažesnės. Iš viso „Volkswagen“ „Žalgiriui“ skyrė 14 šiemet Lietuvoje registruotų transporto priemonių, kurių bendra vertė siekia pusę milijono eurų.

Brangiausias ir galingiausias, žinoma, atiteko Š.Jasikevičiui. Tai tik ką Lietuvoje pristatytas naujojo „Volkswagen“ flagmano „Arteon“ kūrinys, įkainotas 50 tūkst. eurų.

„Tai 240 arklių galios, naujo dizaino, sportinio modelio, kupinas išmaniųjų technologijų automobilis. Keturiais varomais ratais, tad niekur neužklimps. Iš pastarojo Šarūno interviu supratome, kad jis – šeimos žmogus. Tad skyrėme tokį modelį, kuris tiktų ir šeimai vežioti, ir sportinio dizaino būtų“, – tikino „Volkswagen“ pardavimų vadovas Jonas Kateiva.

Pasak jo, tokių automobilių Lietuvos gatvėse šiuo metu važinėjasi gal tik dešimt.

15min pakalbintas Š.Jasikevičius tikino, jog jam tinka bet koks automobilis, kokį suteikia rėmėjai. Jo garaže – ir asmeninė BMW, kuri didesnė, labiau tinkama vežioti šeimą.

„Momentais, prisipažinsiu, norisi važiuoti greitai. Čia keturi varomi? O, tai bus galima palėkti, kol sustabdys pirmą ir paskutinį kartą, – šmaikštavo „Žalgirio“ treneris. – Mėgstu greitį. Esu paspaudęs, bet ne Lietuvoje. Nenoriu girtis kiek, nes tikrai nemažai buvo.“

Su naująja „VW Arteon“ Š.Jasikevičius važinėjasi jau keletą dienų. Teigia, jog tai – itin smagus automobilis: „Nuo arenos iki namų – vos 3 minutės kelio, tad mažai pasivažinėti tenka. Bet labai lengvai važiuojasi. Rodos, labiau ne važiuoji, o plauki ja. Be to, erdvus, tad tinkamas šeimai.“

Antrą sezoną „Žalgiryje“ žaidžiantis kanadietis Kevinas Pangosas – vienas žemiausių komandos krepšininkų, tad jam atiteko ir kiek žemesnis nei kitiems komandos nariams automobilis. Legionierius prisipažino gyvenime niekad neturėjęs asmeninės mašinos.

„Šiuo atžvilgiu būti krepšininku – privalumas. Visada vairuodavau klubų skiriamus automobilius. Šis „Volkswagen“ labai patogus. Gerai, kad nedidelis – lengviau bus parkuoti“, – šyptelėjo K.Pangosas.

Beno Dragūno nuotr./Kauno „Žalgirio“ naujų automobilių pristatymas
Beno Dragūno nuotr./Kauno „Žalgirio“ naujų automobilių pristatymas

Kanadietį šiuo metu lanko sužadėtinė iš JAV, tad automobilis pravers vežant mylimąją apžiūrėti Vilniaus. Prireikia jam jo ir tuomet, kai reikia parsigabenti pirkinių krepšius iš parduotuvės ar vykti į kituose miestuose vykstančius mačus.

Išmanūs, galingi ir itin saugūs „Volkswagen Passat Alltrack“ atiteko „Žalgirio“ direktoriui Pauliui Motiejūnui ir sporto direktoriaus pareigas užimančiam Robertui Javtokui. K.Pangosas ir Kauno komandos treniruotėse jau plušantys naujokai Aaronas White‘as bei Brandonas Daviesas jau džiaugiasi pagal jų poreikius užsakytais „Volkswagen Passat“ ir „Tiguan“ automobiliais, papildytais gausia komforto ir saugumo įranga. Europos čempionate savo šalies garbę ginančių legionierių – prancūzo Axelio Toupane'o bei serbo Vasilije Micičiaus, naujieji „Volkswagen“ automobiliai nekantriai laukia prisijungiant prie komandos.

VIDEO: Žalgiriečiams įteikti naujutėlaičiai „Volkswagen“ automobiliai

Žalgiriečių automobilių parko pristatyme dalyvavo ir „Facebook“ konkurso laimėtojas Paulius. Vaikinas atspėjo, kad naująjį „Arteon“ vairuos Š.Jasikevičius, ir už tai gavo dovaną – pasivažinėjimą su „Žalgirio“ treneriu.

Momentais, prisipažinsiu, norisi važiuoti greitai. Čia keturi varomi? O, tai bus galima palėkti, kol sustabdys pirmą ir paskutinį kartą, – šmaikštavo „Žalgirio“ treneris.

„Greitas. Jasikevičius. Važiuoja ne kaip pensininkas. Apie ką pakalbėjome mašinoje? Apie krepšinį, kad stebim rinktinės pasirodymus namuose ramiai. Papasakojo apie vaikų naują mokyklą – ieškome į ją naujo kelio“, – tik išlipęs iš „Arteon“, pasidžiaugė Paulius, dovana pasidalijęs kartu su drauge.

Tai, kad būtent Šarūnas, o ne koks komandos žaidėjas, kaip manė daugelis spėjusiųjų, važinėsis „Arteon“, jis atspėjo dėl to, jog pamatė trenerį su naujuoju automobiliu netoli savo darbo vietos.

„Jau 24-erius metus vystome savo verslą Kaune, todėl, atsiradus galimybei tapti miesto simbolio – „Žalgirio“ – šeimos dalimi, jos nepaleidome. Dabar laukiame pergalių, nes komanda pasistiprino ne tik atletiškais žaidėjais, bet ir veržliais „Volkswagen“ automobiliais“, – juokavo J.Kateiva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius