-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji „Subaru Impreza“ turės tai, ko atsisakė „Volvo V40“ inžinieriai

Penktos kartos „Subaru Impreza“ gamintojai kol kas nepaskelbė informacijos apie variklių gamą ir kainyno, tačiau žada naujovę: saugos pagalvę, skirtą pėstiesiems. Apie tai pranešė Kazuhiro Abė, „Fuji Heavy Industries“ atstovas, atsakingas už naująjį modelį.
„Subaru Impreza“ saugos pagalvė, skirta pėstiesiems
„Subaru Impreza“ saugos pagalvė, skirta pėstiesiems

„YouTube“ kanale buvo paviešintas naujos kartos „Impreza“ saugumo testo vaizdo įrašas. Penktoji "Impreza" turės minėtą saugos pagalvę. Ši saugos priemonė montuojama po kapotu ir išsiskleidžia priešais stiklą, jei bamperis atsitrenkia į pėstįjį.

VIDEO: Subaru pedestrian airbag system

Pirmasis modelis, kuriame buvo diegiamos tokios saugos pagalvės – „Volvo V40“. Šio automobilio pagalvė reaguodavo į 7 daviklių duomenis ir suveikdavo esant 20-50 km/val. greičiui.

Smūgio metu iššaudavo užtaisai variklio dangčio kampuose. Dangtis pakildavo maždaug 10 cm, o pagalvė uždengdavo visą priekinį stiklą ir statramsčius.

VIDEO: Volvo V40: Pedestrian Airbag Technology

Vis dėlto „Volvo“ nusprendė atsisakyti tokio sprendimo, keisdami saugos pagalvę modernia elektronika, apsaugančia nuo susidūrimų.

Nauja „Impreza“ pasirodys rudenį

Kartu su šia pagalve „Impreza“ naujame modelyje debiutuoja atnaujintas saugumo paketas „EyeSight“. Nuo šiol elektroninė automobilio akis matys ne tik objektus, esančius prieš kapotą, bet ir judančius aplink automobilį.

Prekyba naujuoju modeliu prasidės 2016 m. rudenį. Naujoji „Impreza“ – pirmasis serijinis koncerno modelis, surinktas ant naujos modulinės platformos SGP (Subaru Global Platform).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius