Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Nissan“ įspūdingą konceptą „BladeGlider“ pagamino realybėje

2013 m. Tokijo automobilių parodoje sublizgėjusį radikalų fantastinį koncepcinį „BladeGlider“ modelį „Nissan“ pavertė realybe - veikiančiu pažangiu prototipu, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

Pagal „Nissan“ sumanymą tai turėjo būti elektromobilis, siūlantis naują vairavimo patirtį ir dėl elektrinio variklio beveik neskleidžiantis garso.

Aukštyn pakeltos dviejų susikertančių plokštumų kampą suformuojančios durys „BladeGlider“ atsidaro į galą ir leidžia netrukdomai įlipti į saloną ir iš jo išlipti. Atviras koncepcinio modelio stogas sutvirtintas specialia integruota konstrukcija, apsaugančia keleivius automobilio virtimo atveju.

Ant vairo įrengti „BladeGlider“ sistemų valdikliai, sujungti su ekranu, kuriame galima stebėti automobilio greitį, akumuliatoriaus įkrovimo lygį, regeneravimo režimą ir sukimo momento kreivę. Centrinio ekrano šonuose įtaisyti du ekranai, kuriuose rodomi už priekinių ratų įrengtų galinio vaizdo kamerų fiksuojami vaizdai. Kaip alternatyva durų veidrodėliams, šie du ekranai užtikrina geresnes „BladeGlider“ aerodinamines savybes.

Vairuotojo sėdynė įrengta pačiame centre. Nuo jo nedideliu atstumu nutolusios dvi keleivių sėdynės – jų apačioje atsiveria didelė erdvė kojoms.

„BladeGlider“ varomas vien elektra. Maksimalus demonstracinių modelių greitis siekia daugiau nei 190 km/val., o iki 100 km/val. jie įsibėgėja per mažiau nei 5 sekundes. Užpakalinius ratus varo du 130 kW elektriniai varikliai (po vieną kiekvienam ratui).

Automobilyje įdiegta vektorinė sukimo momento valdymo technologija, kuri kontroliuoja sukimo momento perdavimą į varomuosius ratus, taip pagerindama automobilio valdymą. Vektorinė sukimo momento valdymo sistema automatiškai nukreipia didesnį sukimo momentą į išorinius ratus posūkiuose. Sistema siūlo tris režimus: off, agile ir drift.

Elektros energiją tiekia galingas penkių modulių 220 kW ličio jonų akumuliatorius. Akumuliatoriui ir elektriniams varikliams pritaikytos specialios aušinimo sistemos.

„Šie prototipai atskleidžia „Nissan“ siekį plačiai taikyti savo pažangaus mobilumo koncepciją, susiejančią vairavimo malonumą su atsakomybe už aplinką. „Nissan“ mano, jog automobilių entuziastai turi orientuotis į aplinką tausojančio transporto ateitį. „BladeGlider“ yra akivaizdus žingsnis tokios ateities link“, – tvirtino „Nissan Motor Co., Ltd“ pasaulinės rinkodaros ir pardavimų vykdomasis viceprezidentas Daniele Schillaci.

Apie „BladeGlider“ sportines intencijas byloja keturių taškų saugos diržai visiems keleiviams. Sėdynes puošia ryškios faktūros danga, pagaminta iš tekstilės ir epoksidinės dervos mišinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius