-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Orange“ savo elektromobilių parką plečia su „Renault Twizy“

„Orange“ tapo pirmąja kompanija, verslo kelionėms pasirinkusia „Renault Twizy“. 2012-aisiais kompanijos autoparką papildys šimtas „Twizy“ automobilių.
„Renault Twizy“ – naujo segmento pradininkas
„Renault Twizy“ – naujo segmento pradininkas / Gamintojo nuotr.

Atnaujintas automobilių parkas darys mažesnį poveikį aplinkai

Nuo 2006-ųjų „Orange“ laipsniškai atnaujindavo savo autoparką, sudarytą iš 35 tūkst. automobilių, kurių 23 tūkst. važinėja Prancūzijoje, mažiau aplinką teršiančiais modeliais. Kompanija yra pristačiusi „Green Fleet“ katalogą su mažą kiekį anglies dioksido išmetančiomis transporto priemonėmis. Visų kompanijos naudojamų automobilių CO2 emisijos vidurkis yra 130 g/km, o Prancūzijoje nuo 2010-ųjų naudojami modeliai išmeta vidutiniškai 126 g/km. Pirmieji „Twizy“ bus skiriami Il de Franso regiono darbuotojams važinėjimui miesto teritorijoje. 

Transporto priemonės šiuo metu suvartoja maždaug 5 proc. visos „Orange“ suvartojamos energijos bei išmeta beveik 15 proc. visų įmonės dujų emisijų, turinčių įtakos šiltnamio efektui. Nuo 2006 iki 2020 m. kompanija planuoja anglies dvideginio išmetimą bei energijos suvartojimą sumažinti atitinkamai 20 ir 15 proc. Šie tikslai yra vieni pagrindinių „Orange“ strateginiame plane „Conquests 2015”. Kompanijos vadovai kiekvieną mėnesį stebi šiuos rodiklius ir derina juos su 2009 m. pristatytu energijos taupymo planu. Jame taip pat yra numatyti būdai, kaip mažinti išmetamųjų dujų kiekį, kuriam įtakos turi kompanijos automobiliai ir verslo kelionės.  

Išskirtinės išvaizdos elektrinis „Renault Twizy“ keturratis atskleidžia naują požiūrį į mobilumą mieste ir suderina vikrumą, saugumą bei vairavimo malonumą. „Twizy“ patvirtina „Renault“ kaip novatoriško gamintojo reputaciją, atitikdamas mobilumo bei dalijimosi automobiliu poreikius. Šis modelis parduodamas su dviem skirtingais varikliais, trimis komplektavimo lygiais bei neapkrautu papildomų pasirinkimų sąrašu. „Twizy“ papildė „Renault Z.E“ modelių liniją 2012-ųjų kovą ir sudaro ją kartu su pernai pristatytais „Fluence Z.E.“ bei „Kangoo Z.E.“.

Rūpinimasis aplinka ir atsakingas gamybos procesas yra labai svarbūs „Renault“ strategijos elementai. Nuo 1995-ųjų yra laikomasi atsakingos politikos mažinant transporto priemonių per visą jų naudojimo laikotarpį sukeliamą neigiamą poveikį gamtai.

Tęsdama savo 2007 m. „eco2“ planą, „Renault“ pernai pasiryžo išleisti visą seriją ekologiškų ir ekonomiškų elektrinių automobilių. 2011-ieji buvo reikšmingi metai „Renault“ istorijoje – kompanija pristatė pirmuosius visiškai elektrinius savo modelius: „Fluence Z.E.“ bei „Kangoo Z.E.“ Ši „Z.E.“ serija buvo papildyta 2012 m. kovą pristatytu „Twizy“ ir jau greitai savo gretose turės naująjį „ZOE“, kurio pasirodymas yra numatytas šių metų rudenį.

Ypač modernų eksterjerą turintis „Twizy“ buvo sukurtas greitam judėjimui mieste, pasitelkiant originalią ergonomiką bei visiškai elektrinę pavarą. Su pilnai įkrauta baterija „Twizy“ mieste gali nuvažiuoti iki 100 km. Tokį rezultatą leidžia pasiekti 6 kW/h ličio jonų akumuliatorius, įsikraunantis vairuotojui nukėlus koją nuo akceleratoriaus pedalo. Integruotas trijų metrų ilgio pakrovimo kabelis yra suderinamas su įprastu 220V lizdu ir gali pakrauti akumuliatorių per tris su puse valandos. Intuityvus „Twizy“ vairavimas ir beveik 125 kubinių centimetrų motociklui prilygstanti sparta suteikia didelį vairavimo malonumą. Kartu čia yra ir įprastiems lengviesiems automobiliams būdingi komforto bei saugumo įtaisai – keturi ratai su tiek pat stabdžių diskų, saugos diržai bei priekinė oro pagalvė. 

Ekomobilumas kaip būtina verslo kelionių politikos dalis

Nuo 2008 m. „Orange“ grupė skatina savo darbuotojus naudotis mažiau aplinką teršiančiomis transporto priemonėmis bei maksimaliai išnaudoti vaizdo konferencijų teikiamas galimybes ir taip sumažinti verslo kelionių skaičių.

Keli „Orange“ padaliniai pristatė asmeninių transporto priemonių naudojimą ribojančias sistemas. Darbuotojai iš „Orange Village“ būstinės Arcueil mieste prie Paryžiaus jau nuo 2008-ųjų naudojasi privalumais programos, kuria derinamas nuolatinis kelių žmonių keliavimas vienu automobiliu. Ši dalijimosi vienu automobiliu sistema 2010 m. taip pat buvo pristatyta klientams.

Siekdama pagerinti transporto sąlygas darbuotojams bei taupyti su transporto priemonėmis susijusius kaštus (pavyzdžiui, stovėjimo aikštelių, aptarnavimo bei remonto kaštai), „Orange“ dešimtyje Prancūzijos regionų įgyvendino specialų kelionių planą.

Kompanijos parengtame ekologiško vairavimo kataloge darbuotojams yra aprašyta, kaip vairuoti norint sumažinti riziką pakliūti į nelaimingą atsitikimą kelyje, taupyti degalus bei sumažinti anglies dioksido emisijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius