-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo, kas tapo „Metų automobiliu“, o kam atiteko „Tautos automobilio“ vardas

Po mėnesio įnirtingų bandymų, skaičiavimų ir tikrinimų, Lietuvos žurnalistų autoklubas (LŽA) įvardijo, kuris iš šiemet 34 naujų Lietuvoje debiutavusių automobilių turi teisę vadintis geriausiu „Metų automobiliu 2018“. 15min skaitytojai aistringoje kovoje balsas į balsą išrinko 2018-ųjų „Tautos automobilį“.

Be šių, dviejų svarbiausių nominacijų, kasmet konkurse išrenkami dar keli prizininkai. Įvardijamas „Metų visureigis“, išrenkamas saugiausias, gražiausias automobiliai. Netrūksta ir naujų nominacijų, pavyzdžiui, šiemet „Šiaulių banko“ įsteigtas apdovanojimas dinamiškiausiam automobiliui. Pastaruoju, nugalėjęs konkurentus 5 serijos BMW ir BMW X3, tapo itališkas „Alfa Romeo Stelvio“.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Konkurso „Lietuvos metų automobilis 2018“ finalas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Konkurso „Lietuvos metų automobilis 2018“ finalas

Bendrovė „Neste Lietuva“, visų konkurso automobilių bakus pildžiusi vienodais degalais, išrinko „Saugiausią stabdį“. Šiuo nugalėjęs „Hyundai i30“ ir „Range Rover Velar“ tapo „Mercedes-Benz GLA“.

Gražiausio automobilio, arba dar kitaip – apdovanojimas už dizainą, teikiamas ne vienerius metus. Šįkart pergalė, į šalį stumtelėjus tokius modelius kaip „Mazda CX-5“ ir „Mercedes-Benz“ E klasės kupė, teko „Range Rover Velar“.

Kasmet išrenkamas ir sportiškiausias automobilis. Pastaruoju pretendavo tapti „Alfa Romeo Stelvio“, „Hyundai i30 N“ ir „Kia Stinger“. Visgi pergalę nuskynė „Kia“.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Konkurso „Lietuvos metų automobilis 2018“ finalas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Konkurso „Lietuvos metų automobilis 2018“ finalas

15min „Verslo“ rubrikos specialistai šiemet teikė apdovanojimą „Verslo klasės automobiliui“. Pastaruoju, nugalėjęs BMW X3 ir „Volkswagen Arteon“, tapo 5 serijos BMW.

„Metų visureigis“ buvo renkamas iš trijų kandidantų: „Audi Q5“, „Land Rover Discovery“ ir „Nissan X-Trail“. Pergalę pelnė „Land Rover Discovery“.

Šiemet konkurse įvertinti ir labiausiai šeimoms tinkami automobiliai. Balai, kuriuos skyrė ir internautai, ir žymios šeimos, ir konkurso komisija, lėmė, kad į garbingą titulą pretendavo „Mazda CX-5“, „Peugeot 5008“ ir „Škoda Karoq“. Visgi daugiausiai balų surinko būtent „Peugeot 5008“ miesto visureigis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Konkurso „Lietuvos metų automobilis 2018“ finalas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Konkurso „Lietuvos metų automobilis 2018“ finalas

„Metų vairo“ vardas kasmet tenka labiausiai Lietuvą garsinusiam sportininkui. Į garbingą titulą pretendavo Rokas Baciuška, Antanas Juknevičius ir Kasparas Navickas. Visgi garbingu vardu džiaugsis Antanas Juknevičius.

Kam atiteko svarbiausi titulai

Dėl „Tautos automobilio 2018“ titulo kova buvo labai įnirtinga. Iki paskutinės akimirkos įnirtingai kovėsi „Alfa Romeo“, „Volkswagen“ ir BMW gerbėjai. Visgi vieno procento skirtumu pergalę pelnė „Volkswagen Arteon“, antroje vietoje palikęs „Alfa Romeo Stelvio“, trečioje – 5 serijos BMW.

„Volkswagen Arteon“ surinko 19 proc. balsų, „Alfa Romeo Stelvio“ – 18 proc., 5 serijos BMW teko 9 proc. balsų.

Galiausiai paskelbtas ir svarbiausias konkurso prizininkas – „Metų automobilis 2018“. Pastarasis buvo rinktas iš septynių į finalą patekusių automobilių: „Audi Q5“, 5 serijos BMW, „Hyundai i30“, „Kia Stinger“, „Mazda CX-5“, „Peugeot 5008“ ir „Volkswagen Polo“. Kiekvienas komisijos narys privalėjo septynetui išskirstyti nei daugiau, nei mažiau – 25 balus.

Ir balsai pasiskirstė taip, kad „Metų automobiliu 2018“ tapo „Mazda CX-5“. 9 balų skirtumu šis modelis pralenkė antroje vietoje likusį 5 serijos BMW. Trečioje vietoje pagal balus atsidūrė „Hyundai i30“.

VIDEO: „Metų automobilis 2018“ – „Mazda CX-5“

„Metų automobilio 2018“ balai

  • „Audi Q5“ – 34
  • 5 serijos BMW – 40
  • „Hyundai i30“ – 38
  • „Kia Stinger“ – 29
  • „Mazda CX-5“ – 49
  • „Peugeot 5008 GT“ – 26
  • „Volkswagen Polo“ – 34

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius