-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parduodamas „Putinmobilis“ – limuzinas ZIL, kurio išsigando Rusijos prezidento apsauga

Rusijos prabangių automobilių portaluose pasirodė skelbimas – parduodamas specialiai Vladimirui Putinui pagamintas prabangus rusiškas limuzinas ZIL-4112P. Jo kaina – apie 1 mln. Eur. Rida – 143 km.
Kolekcininkams parduodamas V.Putinui pagamintas limuzinas ZIL-4112P
Kolekcininkams parduodamas V.Putinui pagamintas limuzinas ZIL-4112P / Autoblog iliustr.

Šio automobilio istorija – labai įdomi. 2004 m. privati įmonė „Depo ZIL“ nusprendė gerokai patobulinti sovietinį vyriausybinį limuziną ZIL-41047. Pirmasis prototipas turėjo vadintis „Monolitas“.

Tobulinamas jau važinėtas modelis gavo tokius priedus: 200 mm praplatinta ratų bazė, sumontuotos dvirėmės galinės durys, vidus papuoštas naujomis panelėmis ir apdailos detalėmis, jas gamino jachtų dizaino įmonė.

ZIL'o 7,7 l V8 variklyje vietoje karbiuratoriaus sumontuota modernesnė įpurškimo sistema leido pasiekti 340 AG galingumą. 3,8 tonos sveriančiam limuzinui JAV kompanija „Allison“ pagamino specialią automatinę pavarų dėžę.

2012 m. buvo skelbiama, kad modelio kaina – 5 mln. Eur. Bent jau tiek planavo iškart atgauti jo kūrėjai iš Rusijos prezidentūros.

Tačiau „Monolitą“ išbrokavo V.Putinas, o Vadovybės apsaugos departamentas paskelbė, kad automobilis yra „prezidentui nesaugus“, nes neturi šarvų.

VIDEO: Президентский лимузин ЗИЛ-4112Р за $1,200,000

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius