Paskelbtas Lietuvos „Metų automobilio 2017“ geriausiųjų septynetukas

Ketvirtadienį Vilniaus Verkių dvaro rūmuose vykusioje spaudos konferencijoje buvo paskelbti pretendentai į XX Lietuvos „Metų automobilio“ konkurso nominacijas. Labiausiai laukiama dalis – „Top 7“ paskelbimas, iš kurio gruodžio 10-ąją bus išrinktas Lietuvos „Metų automobilis 2017“.
Paskelbtas Lietuvos „Metų automobilio 2017“ geriausiųjų septynetukas
Paskelbtas Lietuvos „Metų automobilio 2017“ geriausiųjų septynetukas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Spaudos konferencijos pradžioje konkurso rėmėjai pristatė savo indėlį rengiant dvidešimtuosius rinkimus, o Lietuvos žurnalistų autoklubo, rengiančio „Metų automobilio“ konkursus, prezidentas Valdas Valiukevičius – apie visą renginių eigą.

Vytauto Pilkausko nuotr./Paskelbtas konkurso „Lietuvos metų automobilis 2017“ TOP 7
Vytauto Pilkausko nuotr./Paskelbtas konkurso „Lietuvos metų automobilis 2017“ TOP 7

Galiausiai buvo prieita prie svarbiausios dalies: geriausiųjų septynetuko. Lietuvos „Metų automobiliu 2017“ pretenduoja tapti (abėcėlės tvarka): „Alfa Romeo Giulia“, „Hyundai Ioniq“, „KIA Sportage“, „Mercedes-Benz E-Class“, „Peugeot 3008“, „Renault Megane“ ir „SEAT Ateca“.

Tai yra labiausiai tarptautinis septynetukas per visus 20 konkurso metų. Šiemet jame atsidūrė po du korėjietiškus ir prancūziškus automobilius bei po vieną vokišką, itališką ir ispanišką. Jeigu konkurse triumfuotų „Alfa Romeo Giulia“, „Renault Megane“ arba „SEAT Ateca“, tai būtų pirmoji šių gamintojų pergalė per visą Lietuvos „Metų automobilio“ rinkimų istoriją.

Vos per vieną laiptelį nuo geriausiųjų pjedestalo liko dar 9 automobiliai, kurie buvo paminėti komisijos narių susirinkime renkant septynetą, tačiau į jį nepakliuvo. Tai: „Audi A5“, „Audi Q2“, „Cadillac XT-5“, „Citroen C3“, „Jaguar F-Pace“, „KIA Optima“, „Škoda Kodiaq“, „Volvo S90“, „Toyota C-HR“.

Vienos iš konkurso nominacijų, „Tautos automobilio 2017“, rezultatą lemia 15min skaitytojai. Čia kol kas pirmauja „Volvo S90“, tačiau iki finišo liko daugiau nei savaitė ir rezultatai gali pasikeisti. Už tautos automobilį balsuokite paspaudę čia.

„Metų visureigiu“ pretenduoja tapti „Maserati Levante“, „Toyota Hilux“ ir „Volkswagen Tiguan“.

Pretendentai gauti apdovanojimą „Už dizainą“: „Alfa Romeo Giulia“, „Peugeot 3008“, „Toyota C-HR“.

„Sportiškiausiu automobiliu“ gali tapti „Alfa Romeo Giulia“, „Ford Focus RS“ bei „Maserati Levante“. Lietuvos žurnalistams šioje kategorijoje padeda ir autosporto treneris Jonas Dereškevičius bei lenktynininkai Ramūnas Čapkauskas, Martynas Samsonas ir Ernestas Staponkus.

„Moterų aistros objektu“, kurio pretendentus išrinko Lietuvos Metų automobilio feisbuko gerbėjai, gali tapti: „Alfa Romeo Giulia“, „Ford Focus RS“, „Jaguar F-Pace“.

„Metų vairo“ apdovanojimą, skiriamą geriausiam lietuviui sportininkui, pretenduoja gauti Jonas Gelžinis, Kasparas Navickas ir Andrius Vasiliauskas.

Vytauto Pilkausko nuotr./Paskelbtas konkurso „Lietuvos metų automobilis 2017“ TOP 7
Vytauto Pilkausko nuotr./Paskelbtas konkurso „Lietuvos metų automobilis 2017“ TOP 7

Gražiausią konkurso automobilį „Už dizainą“ įvertins ne tik „Metų automobilio 2017“ komisijos nariai, bet ir lietuviai dizaineriai, dirbantys su didžiaisiais automobilių gamintojais.

„Šiaulių Bankas“ įsteigė „Įgyvendinamos svajonės“ nominaciją, kurią pelnys geriausias racionaliai įkainotas automobilis.

Verslo klasės automobilį rinks naujienų agentūros „BNS“ atstovai.

Saugiausio automobilio nominaciją tradiciškai teiks žinomas lenktynininkas Stasys Brundza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius