-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pastebėtas vilkiko „Tesla Semi“ prototipas: vyksta žiemos bandymai?

Vilkiko „Tesla Semi“ prototipas – vienas iš dviejų pagamintų modelių – pirmą kartą pastebėtas už JAV ribų, Kanadoje. Sprendžiant iš treilerio judėjimo krypties, inžinieriai jį vežė bandymams į Aliaską.
„Tesla Semi“ bandymai
„Tesla Semi“ bandymai

„Tesla“ vilkiką „Semi“ pristatė dar 2017 m. Tuomet buvo žadama, kad jis galės pervežti iki 36 tonas sverianti krovinį, o viena įkrova įveiks 800 km atstumą. Tai – du kartus daugiau, negu žada pagrindiniai konkurentai.

Deja, per dvejus, nuo pristatymo prabėgusius, metus „Tesla“ sugebėjo surinkti tik du prototipus. 2018 ir 2019 metais jie dažnai būdavo matomi keliuose, o paskui staiga netikėtai dingo, rašo trucker.

Vasario pradžioje „Tesla“ paskelbė atnaujintą bandymų ir modifikavimo programą bei elektrinių vilkikų gamybos grafiką. Programoje buvo rašoma, kad netrukus prasidės žieminiai „Semi“ bandymai – apsnigtuose keliuose, spaudžiant šaltukui.

Dabar vienas iš „Tesla Semi“ prototipų, paliekančių JAV, buvo pastebėtas Kanados pasienyje. Netrukus automobilį užfiksavo Aškrofte, Britų Kolumbijoje, esančioje maždaug per keturias valandas kelio į šiaurės rytus nuo Vankuverio.

„Tesla Semi“ gamyba vėluoja nepaisant to, kad „Tesla“ jau surinko tūkstančius išankstinių elektrinio sunkvežimio rezervacijų, už kurias pirkėjai iš anksto sumokėjo 5 000 – 20 000 JAV dolerių.

Ribotą kiekį vilkikų „Tesla“ žada tik 2020 m. pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius