Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus nevažinės „Lamborghini“ – automobilį atiduoda į aukcioną

Italijos superautomobilių gamintojas „Lamborghini“ trečiadienį padovanojo popiežiui Pranciškui specialiai jam sukurtą baltą sportinį automobilį, tačiau pontifikas neišduos savo tradicinio papamobilio, o naująjį parduos aukcione ir gautus pinigus skirs labdarai.
Popiežiaus Pranciškaus „Lamborghini Huracan“
Popiežiaus Pranciškaus „Lamborghini Huracan“ / „Scanpix“ nuotr.

Pontifikas palaimino gautą dovaną – 610 arklio galių variklį turintį „Huracan“ modelį – ir pasirašė ant jo išblizginto kapoto prieš išsiųsdamas jį į aukciono namus „Sotheby's“.

Paprastai tokie superautomobiliai yra parduodami už maždaug 200 tūkst. eurų, tačiau šį modelį, gražiai derantį prie popiežiaus stulos, išsiskiriantį auksinėmis dekoratyvinėmis juostelėmis bei veidrodėlių apvadais, aukciono dalyviai turėtų įvertinti brangiau.

Už „Lamborghini“ gautos lėšos bus skirtos įvairiems labdaros projektams, vienas kurių – persekiojamų krikščionių namų ir bažnyčių atstatymas Irako Ninevijos lygumoje.

„Lamborghini“ taip pat padės finansuoti Italijos draugiją, padedančią buvusioms žmonių kontrabandos ir prostitucijos tinklų aukoms, taip pat dviem Afrikoje veikiančioms organizacijoms, teikiančioms pagalbą pažeidžiamoms moterims ir vaikams.

Popiežiui dovanotos transporto priemonės

Argentinietis popiežius greitaeigę transporto priemonę gauna jau ne pirmą kartą. 2014 metais kompanija „Harley Davidson“ Pranciškui padovanojo motociklą „Dyna Super Glide“ ir firminį švarką, už kuriuos aukcione gauti pinigai taip pat buvo skirti labdarai.

Kuklumu garsėjantis pontifikas mieliau renkasi autobusą. Juo, o ne limuzinu Pranciškus važiavo kitą dieną po savo išrinkimo 2013 metais, be to, savo tėvynėje Argentinoje nuolat važinėdavo autobusais, o ne taksi.

Popiežius, kuriam patinka būti arčiau žmonių, paprastai Vatikane ir užsienio šalyse sveikindamas tikinčiųjų minias važinėja atviru papamobiliu, nepaisydamas būgštavimų dėl jo saugumo.

Jis liko ištikimas baltiems visureigiams su skaidria viršutine dalimi, nepaisant neseniai įvykusio incidento Kolumbijoje, kai visureigio vairuotojui staiga sustabdžius automobilį, pontifikas prarado pusiausvyrą ir prasikirto antakį.

Papamobiliai išstūmė iki XX amžiaus naudotą nešiojamą raudonu šilku dengtą popiežiaus sostą, vadinamą „sedia gestatoria“, kuris būdavo nešamas ant pečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius