-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Porsche“ toliau auga – pirmąjį pusmetį fiksavo rekordinius pardavimus

Vokietijos sportinių automobilių koncernas „Porsche AG“ per 2015 m. sausio-birželio mėnesius visame pasaulyje pardavė 113 984 naujų automobilių – 30 proc. daugiau nei per atitinkamą 2014 metų laikotarpį. Visų laikų rekordus gamintojas sumušė ne tik pagal parduotų automobilių skaičių, bet ir pagal gautas pajamas ir pelną – per pirmąjį 2015 m. pusmetį koncernas gavo 33 proc. daugiau pajamų – 10,85 mlrd. eurų, o veiklos pelnas išaugo 21 proc. ir siekė 1,7 mlrd. eurų.
„Porsche Cayman GT4“
„Porsche Cayman GT4“

Palyginus su 2014 m. pirmuoju pusmečiu, 10 proc. išaugo ir koncerno darbuotojų skaičius. Liepos mėn. pradžioje sportinių automobilių gamintojo personalą sudarė 23 477 darbuotojai.

Anot „Porsche AG“ valdybos pirmininko Matthias Müller, sėkmingą pusmetį lėmė padidinta „Porsche“ automobilių modelių įvairovė. „Visi modeliai ir jų versijos, kurias pristatėme pastaraisiais metais, tapo itin paklausios, – aiškino M. Müller. – Tai ir visiškai nauja „Macan“ modelių serija, nauji GT šeimos modeliai „911 GT3 RS“ bei „Cayman GT4“, taip pat GTS naujienos „911 Targa GTS“, „911 Carrera GTS“ ir „Cayenne GTS“. 

„Porsche“ nuotr./„Porsche Cayenne“
„Porsche“ nuotr./„Porsche Cayenne“

Anot koncerno vadovo, net ir šiuo metu sudėtingą laikotarpį patiriančioje Kinijos rinkoje „Porsche“ pardavimų rezultatai gerėjo. „Kinijoje daug naujų vartotojų pritraukėme su „Macan“ modeliu. Šis kompaktiškas sportinis SUV buvo teisingas pasirinkimas, pasirodęs rinkoje tinkamu metu“, – komentavo M. Müller.

„Porsche AG“ valdybos narys, atsakingas už finansus ir IT, p. Lutz Meschke pabrėžia, kad prie gerų kompanijos finansinių rezultatų prisidėjo ir kompanijai palankūs valiutų kurso svyravimai. Tai palengvino itin didelių investicijų, skiriamų ateities technologijų kūrimui ir gamyklų plėtrai, naštą. Iki 2020 m. „Porsche” į Zuffenhausen ir Weissach gamyklas bus investavusi milijardą eurų, taip pat skiria 0,5 mlrd. eurų gamyklos Leipcige plėtrai. 

Kalbėdamas apie šių metų planus, L. Meschke buvo optimistiškas ir teigia, kad 2015 metų „Porsche“ finansiniai rezultatai pranoks pernykščius ir bus pasiektas išsikeltas 15 proc. pelningumo tikslas.

„Scanpix“/AP nuotr./„Porsche 911 Targa GTS“
„Scanpix“/AP nuotr./„Porsche 911 Targa GTS“

Optimizmo „Porsche“ suteikia ir sėkmingi pardavimai liepą – per ją kompanija pardavė 22 proc. daugiau automobilių nei 2014-ųjų liepą – viso per 20 tūkst. vienetų, iš kurių net 1900 automobiliai – atviru stogu „911 Cabriolet“ ir „Boxster“.

Itin sėkminga liepa „Porsche“ buvo gimtojoje Vokietijos rinkoje – čia parduota net 46 proc. daugiau sportinių automobilių nei atitinkamą laikotarpį pernai, ir JAV, kurioje pardavimai augo 10 procentų, o JAV tapo daugiausia „Porsche“ automobilių įsigyjančia rinka. Daugiausia praėjusį mėnesį gamintojas pardavė „Macan“ modelių, tačiau dviženklius augimus pademonstravo ir 911 bei „Cayman“ sportiniai automobiliai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius