Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjera: Prancūzijoje pristatytas „Renault Austral“, kuris pakeis „Kadjar“

Intensyvi kova verda dėl rinkos dalies populiariausiame – krosoverių C dydžio segmente. Todėl automobilių gamintojai neriasi iš kailio, kurdami naujus modelius.
Renault Austral
Renault Austral / Renault nuotr.

Antradienį Prancūzijoje „Renault“ koncernas surengė krosoverio (miesto visureigio), „Kadjar“ įpėdinio, „Austral“ pristatymą. Jis buvo transliuojamas internetu. Krosoveris „Austral“ Europos rinkoje pasirodys 2022 m. rudenį.

Akivaizdu, kad, mažėjant automobilių su vidaus degimo varikliais sportiškumui, gamintojai stengiasi dinamikos trūkumą kompensuoti akį traukiančia išvaizda bei hibridinėmis jėgainėmis. Didėjantys automobilių ratai, vis „raumeningesni“ siluetai – šiuo receptu naudojasi ir Prancūzijos gamintojas „Renault“. Tas pats pasakytina ir apie jėgaines: naujasis modelis siūlomas su „tikru hibridu“ (su atskira baterija, įkraunama stabdant) ir „lengvojo hibrido“ variantu (elektra padeda tik pajudėti iš vietos).

varikliai

  • E-TECH Hybrid, suminė 3 cilindrų 1,2 l variklio su turbina ir elektrinės jėgainės galia 200 AG.
  • 130 AG 48V Mild Hybrid Advanced ir 140 AG / 160 AG 12V Mild Hybrid. Vidaus degimo variklis čia poruojamas su 48V ličio jonų baterija bei starteriu.

Ne paslaptis, kad automobilio pirkimas dažnai būna paremtas emocija. Taigi „nenuobodus“, kitoks automobilis iš pirmo žvilgsnio – tai jau 50 proc. sėkmės. Turint omeny kai kurių Vokietijos gamintojų konservatyvumą (kietą plastiką salone), „Renault“ turi tikrai gerų galimybių.

„Austral“ galės važiuoti penki asmenys. Jo ilgis – 4,51 m. Prancūzai pabrėžia šio krosoverio salono erdvumą. Gamintojas pirmą kartą pristato ir sportiškesnę „Esprit Alpine“ versiją.

Jei atvirai, pirmas įspūdis yra toks. Krosoveris „Austral“ yra padidintas „Megane E-TECH electric“. Ir eksterjeras, ir ypatingai vidus yra tos pačios dizaino kalbos rezultatas. Netgi didžiulis liečiamas 24,3 colio „OpenR“ ekranas su „Google“ operacine sistema, 9,3 colių ant stiklo projektuojamas vaizdas.

„OpenR Link“ sąsajoje įdiegti išmanūs įrankiai, įskaitant „Android Auto“ ir „Apple CarPlay“, taip pat „Google“ paieškos funkcija ir „Google“ žemėlapiai. 90 proc. kasdien reikalingų funkcijų pasiekiamos vos vienu ar dviem spustelėjimais.

Kita vertus, nieko stebėtino. Juk gamintojai nori išlaikyti vientisumą ir taupyti gamybos kaštus.

Tiesa, „Austral“ siūlo naujos kartos visų vairuojamų ratų sistemą 4Control. Apsisukti tokiam automobiliui pakanka vos didesnio nei 10 metrų spindulio.

Tarp naujojo „Renault Austral“ skiriamųjų stilistinių bruožų – aiškus, struktūriškas įlenkimas, išilgai besitęsiantis apatinėje kėbulo dalyje. Nukreiptas į automobilio priekį, jis suteikia siluetui dinamiškumo. Žiūrint iš šono, atrodo, kad „Austral“ šuoliuoja į priekį – tarsi judėtų, net kai stovi.

Keleivių salonas yra funkcionalus. Jame yra daugybė daiktadėžių, pradedant plačiu stumdomu porankiu, kuris suteikia daugiau erdvės daiktams ir leidžia paprasčiau naudotis „OpenR Link“ multimedijos sistema. Konsolėje yra dvi erdvios daiktadėžės ir padėkliukas išmaniajam telefonui laikyti bei įkrauti belaidžiu būdu. Bendra daiktadėžių talpa „Renault Austral“ salone sudaro 30 litrų.

Ypatingas dėmesys skirtas ir sėdynių patogumui. Priekyje sėdintiems skirtos erdvios, ergonomiškos ir patogios vietos. Galinė dalis taip pat erdvesnė, nes panaikintas centrinis transmisijos tunelis. Universalus ir daugiafunkcis naujasis „Renault Austral“ turi stumdomą ir sulankstomą galinę sėdynę, valdomą mygtuku bagažinėje. Sėdynės pritaikytos pokalbiams – kadangi priekinės sėdynės viršuje susiaurėja, priekyje ir gale sėdintiems keleiviams lengviau bendrauti.

Įspūdingi žibintai

Ir, žinoma, naujų technologijų diegimas, net ir žibintuose. „Austral“ du dideli C formos galiniai žibintai įsilieja į automobilio logotipą. Panašus ir priekinės dalies dizainas. Pirmą kartą su automobiliu „Renault Mégane E-TECH Electric“ pasirodžiusi mikrooptinė technologija yra pagaminta iš organinio stiklo ir išsiskiria linijomis bei raštais, išgraviruotais tiesiai ant organinio stiklo paviršiaus ir viduje. Apšviestos LED lemputėmis, išgraviruotos linijos blizga kaip per krištolą, todėl suteikia gyvybingą ir įsimenamą įvaizdį.

Ką reiškia pavadinimas „Austral“

„Renault“ naujojo krosoverio pavadinimas „Austral“ kilęs iš lotynų kalbos žodžio „australis“ (pietūs), žodis „Austral“ skamba daugelyje Europos kalbų, įskaitant prancūzų.

„Austral“ primena pietų pusrutulio gyvybingumą ir šilumą. Šis pavadinimas kviečia keliauti, jame suderinti lengvai tariami tarptautiniai garsai, o tai svarbu skirtingoms rinkoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius