Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Puikus būdas ne tik pirkti, bet ir už gerą kainą parduoti naudotą automobilį

Daugelis ekspertų sutaria, kad viena svarbiausių sėkmės dedamųjų perkant ar parduodant automobilį – kuo mažiau tarpininkų ir kuo aiškesnė automobilio istorija. Tuomet ne tik laiko susitaupo, bet pirkėjas už realią kainą nuperka norimą transporto priemonę, o pardavėjas už savo prekę gauna maksimaliai gerą rinkos kainą. Sparčiai populiarėjantis būdas pirkti bei parduoti naudotus automobilius be nereikalingų tarpininkų – internetiniai Exleasingcar.com aukcionai.
Naudoti automobiliai
Naudoti automobiliai / 123RF.com nuotr.

Tikra rida ir patikima informacija

Kodėl automobilio pirkimas Exleasingcar.com yra patikimas būdas įsigyti kokybišką transporto priemonę, plačiau skaitykite čia.

Tačiau esminius momentus reikia paminėti. Šiuose aukcionuose pateikiama visa informacija apie automobilio būklę, netgi minimalius jo defektus ir, svarbiausia, tikra rida. Visa ši informacija leidžia objektyviai nustatyti transporto priemonės vertę. Kadangi automobilio pirkimas yra ir emocinis veiksmas, tai geriausias sandoris yra tas, kai ir pirkėjas, ir pardavėjas lieka patenkinti. O patenkintą ir laimingą žmogų padaro pasiteisinę lūkesčiai.

Exleasingcar.com tikslas – suvesti pirkėją su pardavėju ir pagal labai aiškiai nustatytas taisykles padėti jiems pasidalinti informacija apie automobilį. Todėl vietos apgaulei (kaip perpardavinėtojų atveju, kai pasirašomos apgaulingos sutartys, vadinamos „kauferiais“) čia nelieka: viskas legalu ir, svarbiausia, patogu.

Kitas svarbus dalykas, kurį akcentuoja aukcionų platformos „Exleasingcar.com“ pardavimų vadovas Aivaras Jakulevičius – labai plati aukcionų geografija. Juose automobilius perka ir parduoda registruoti klientai iš beveik visų Europos valstybių. Tai reiškia, kad, būdamas Lietuvoje, gali rasti trokštamą automobilį, parduodamą Vokietijoje, Italijoje, Belgijoje ir t.t. Ir kad jis jums patogiu būdu gali būti atgabentas iki pat durų.

Asmeninio albumo nuotr./Aivaras Jakulevičius
Asmeninio albumo nuotr./Aivaras Jakulevičius

Lygiai taip pat tai atveria naujas galimybes norint parduoti automobilį. Juk platesnė rinka, t.y., ne tik Lietuva, bet beveik visa Europa reiškia, kad jūsų transporto priemonę pamatys gerokai daugiau potencialių pirkėjų.

Tai labai aktualu dabartinėmis rinkos sąlygomis. Šiuo metu ji šiek tiek sustingusi (dėl karantino ir kiek sulėtėjusios naujų automobilių gamybos). Todėl pirkėjams rasti norimą automobilį be paslėptų trūkumų darosi vis sunkiau. Todėl pasiūla sumažėjusi, o kainos pakilusios. Tad aukcionai labai palengvina pirkėjų ir pardavėjų komunikaciją, atveria naujas galimybes.

Platforma, patogi ir pardavėjui

Šį kartą paaiškinsime, kodėl tarptautinė automobilių aukcionų platforma Exleasingcar.com yra patogi ne tik pirkėjui, ieškančiam kokybiško automobilio, bet ir pardavėjui. Dažniausiai – tai įmonės, valdančios automobilių parkus arba lizingo bendrovės.

Puikios galimybės įmonėms, atnaujinančioms savo automobilių parką
Labai svarbus Exleasingcar.com internetinių aukcionų privalumas – galimybė įmonėms parduoti daug savo automobilių vienu metu. Procedūra labai paprasta. Jei įmonė nusprendė atnaujinti automobilių parką ir išparduoti keleto metų senumo automobilius, tai galima padaryti daug efektyviau ir paprasčiau, nei įdedant skelbimą į automobilinį portalą.

Norint pasinaudoti aukciono paslaugomis, tereikia Exleasingcar.com tituliniame puslapyje pasirinkti: Pirkti arba Parduoti. Paspaudęs Parduoti, įmonės atstovas ar fizinis asmuo galės pateikti savo duomenis. Tuomet į elektroninį paštą Exleasingcar.com vadybininkas gaus pranešimą, kad yra klientas, kuris norėtų parduoti automobilį ar visą automobilių parką. Ir iš karto susieks, norėdamas išsiaiškinti poreikius ir padėti.

Esminiai reikalavimai parduodamam automobiliui – techninis aptarnavimas privalo būti atliktas oficialiuose gamintojo atstovų servisuose, rida turi būti tikra, aukcione reikia pateikti visą informaciją apie automobilio būklę, nusidėvėjimą ar pažeidimus, nes tai apsaugos nuo nemalonių klausimų po pardavimo.

Kodėl geriau parduoti aukcione, nei grąžinti automobilį bankui?

Toks klausimas gali kilti labai dažnai: kodėl dažniausiai geriau automobilį parduoti aukcione, nei grąžinti bankui ar lizingo įmonei? Ar per aukcioną parduos greičiau, brangiau ar iškart daugiau automobilių? Ir viena, ir kita.

„Dažnai automobilio atpirkimo kaina būna mažesnė nei rinkos kaina. Tai ar verta gauti mažiau, jei galima bandyti parduoti brangiau? Įmonei, kuri perka automobilį lizingu ar veiklos nuomos būdu, tai yra vienas būdų sumažinti išlaidas“, – paaiškino Aivaras Jakulevičius.

„Exleasingcar“ nuotr./Automobilių aukcionai internete
„Exleasingcar“ nuotr./Automobilių aukcionai internete

Iš tikrųjų, jei įmonė savo parko automobilius parduoda pavažinėjusi jais keletą metų, tai gali tapti galvos skausmu. Nes automobilius reikia aprodyti galimiems pirkėjams, su jais bendrauti. Tad įmonė turėtų paskirti atsakingą žmogų, kuris vien tuo rūpintųsi.

Tačiau juk labai reta (ne logistikos) įmonė turi profesionalą, atsakingą už automobilių ūkį. Tada ir kyla klausimų, kaip tuos automobilius pateikti, pristatyti galimiems pirkėjams. Ir kaip parduoti: po vieną, ar visus iš karto? Jei įmonė bando pardavinėti ratuotą turtą per automobilių skelbimų portalus, laiko ir žmogiškų resursų tikrai nesutaupo. Juk tenka administruoti ir redaguoti skelbimus, fotografuoti automobilius, vesti derybas...

Tad pardavimas per internetinius aukcionų vartus Exleasingcar.com išsprendžia daugybę klausimų ir palengvina procesą. Nes nereikia kiekvienam interesantui atskirai rodyti automobilių ir aiškinti jų techninius ypatumus. Ir kiekvieną kartą labai tiksliai pateikti informaciją – tekstinę ir vizualią, kad po pirkimo neatsirastų pretenzijų dėl smulkių defektų. Nes aukcionuose Exleasingcar.com tokius niuansus išsprendžia vadybininkai: visus automobilius defektuoja profesionalai, todėl vietos atsitiktinumams nebelieka.

Automobilį pamatys visos Europos gyventojai

Dar vienas svarbus niuansas, apie kurį jau šiek tiek užsiminėme – plačios aukcionų Exleasingcar.com galimybės. Ši platforma veikia ne tik Lietuvoje, bet ir aplinkinėse šalyse – Baltijos regione, Ukrainoje, Baltarusijoje, Rusijoje, Moldovoje. Exleasingcar.com yra viso didžiulio tarptautinio tinklo dalis. Jis turi padalinius, veikiančius Vokietijoje, Austrijoje, Lenkijoje, Kroatijoje, Suomijoje. Taigi per aukcioną parduodami automobiliai matomi pirkėjams visoje Europoje. Tai labai padidina galimybę automobilį parduoti ne tik Lietuvoje. Ir pardavėjui tai nieko nekainuoja, automobilio dokumentacijos paruošimo kaštus dengia pirkėjas.

„Klientų turime ne tik Vokietijoje ar Nyderlanduose, Portugalijoje. Automobilius yra nupirkę klientai net iš Šiaurės Afrikos, Artimųjų Rytų. Jei toje rinkoje modelis aktualesnis, nei mūsų, gali būti, kad ir kaina bus pasiūlyta geresnė“, – paaiškino aukcionų naudą „Exleasingcar.com“ aukcionų platformos pardavimų vadovas Aivaras Jakulevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius