Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaulių „Peugeot“ klubo nariai įvertino metų automobilį: pasigedo rankinio stabdžio ir „nuliuko“

Šiaulių „Peugeot“ klubo nariai iš arti apžiūrėjo ir net apčiupinėjo metų automobiliu išrinktą gražuolį „Peugeot 508“. Sunku prisikabinti prie naujo automobilio, kuris visa galva geresnis už bet kurį nors kiek naudotą. Šios markės gerbėjų balsuose galima išgirsti pasididžiavimo prieskonį: „Na štai ir mes jau turime kuo pasigirti“.
„Peugeot 508“ Šiauliuose
„Peugeot 508“ Šiauliuose / Deivido Katlausko nuotr.

Oficialus „Peugeot“ automobilių atstovas Šiauliuose UAB „Dekida“ atstovas šios markės klubo nariams paskelbė džiugią naujieną – visi galės iš arčiau apžiūrėti metų automobiliu pripažintą „Peugeot 508“.

Sutarta vieta – prie Šiaulių arenos. Artėjame. Čia būriuojasi ir skuba daugybė automobilių ir žmonių. Nejaugi visi čia susirinko akis paganyti į metų automobilį? Oj, pasirodo skuba į kažkokį renginį arenoje ir apie metų automobilį nė negalvoja.

O kur klubiečiai? Stovėjimo aikštės pakraštyje sublizga raudonas lyg prisirpusi vyšnia automobilis su baltu dryžiu ir piktai aštriu „veidu“. Pirma mintis – kažkokie vyrukai apžiūrinėja „mustangą“. Na, blogiausiu atveju „Camaro“. Vėliau dar kai kas prabilo, jog vos nesupainiojo su kažkuria nauja „Mazda“.

Deivido Katlausko nuotr./„Peugeot 508“ Šiauliuose
Deivido Katlausko nuotr./„Peugeot 508“ Šiauliuose

Tik keistas sutapimas – visi žiūrovai atriedėjo „Peugeot“ automobiliais. Na, pirmas įspūdis, nors ir apgaulingas, tačiau iškalbingas – naujasis metų automobilis tamsoje iš pirmo žvilgsnio tikrai sudaro super automobilio įspūdį.

Vaikinai sujungė šviesas ir apstojo gražuolį ratu. Po fotosesijos visi, kas tik užsimanė, sėdo į saloną ir mintyse skaičiavo, kiek reikėtų parduoti jo turimų „pežukų“, kad įsigytų šį naują gražuolį. Pasirodo, vienas toks parduodamas jau yra Šiaulių salone.

Deivido Katlausko nuotr./„Peugeot 508“ Šiauliuose
Deivido Katlausko nuotr./„Peugeot 508“ Šiauliuose

Jauni vairuotojai labiausiai liūdėjo, kad šiame variante su automatine greičių dėže ir mygtuku vietoje rankinio stabdžio rankenos ganėtinai sudėtinga būtų piešti „saulutes“. O juk kaip tik aikštėje yra suspausto sniego.

Kitas „minusas“ labiau primena religijos kulto objektą. Pas „Peugeot“ automobilius ilgą laiką buvo toks „nuliukas“, kuriuo galima iš salono atidaryti bagažinę. Dabar liko įprastas mygtukas. Skaudu. Tai beveik tokia pat šventvagystė, kaip ir „Saab“ pašalintum tobuląjį kavos puodelio laikiklį.

Kai penki vyrai sušoka į saloną, automobilis, rodos, nė nepajunta svorio. Tik ilgakojams vietos gale kiek mažoka. Visa kita – fantastika. Traukia puikiai, prisitaiko prie slidžios dangos idealiai. Kokybiška naktinio matymo sistema.

Šilti ir gyvi objektai matosi ryškiau, o programinė įranga juos dar pažymi. Iš tiesų, jei automobilių pasaulyje yra pasiteisinusių elektronikos išradimų, tai juos galima čia rasti.

Lino Lesniausko nuotr./„Peugeot 508“ Šiauliuose
Lino Lesniausko nuotr./„Peugeot 508“ Šiauliuose

„Dekidos“ atstovas Ruslanas visiems suteikia vilties, kad netrukus salone pasirodys ir analogiškas universalo variantas. Žinoma, jei Lietuvos pirkėjai bus geri ir pirks pakankamai automobilių.

Šis gražuolis po savo kapotu slepia vos 1.6 kubinio litro darbinio tūrio variklį. O išspaudžia jis 180 kilovatų galios. Taip, dabar daugelis naujų automobilių su tokiais mažais varikliais daro stebuklus. Bet automobilio sėkmė priklauso nuo bendro inžinierių ir dizainerių genialumo.

Lino Lesniausko nuotr./„Peugeot 508“ Šiauliuose
Lino Lesniausko nuotr./„Peugeot 508“ Šiauliuose

Šįkart prancūzai iš tiesų nustebino ne tik šiauliečius, bet ir didelę dalį pasaulio. Ruslanas pabrėžė, kad tokio automobilio versija turėtų pasirodyti ir universalo kailyje. Taip pat visi laukia „Peugeot 508sw GT“ versijos. Pala, o čia tikrai ne „mustangas“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius