-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės Savanorių prospekte pradedamas statyti „Tokvila“ automobilių centras

Sostinės Savanorių prospekte pradedamas statyti 12 mln. eurų vertės „Tokvila“ automobilių centras. Naujame centre bus įrengtas naudotų automobilių pardavimo salonas, kėbulų remonto dirbtuvės, biurų ir techninės patalpos, taip pat prekybos bei sandėliavimo patalpos nuomai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Tokvila“ automobilių centras Savanorių prospekte
„Tokvila“ automobilių centras Savanorių prospekte / „Tokvila“ nuotr.

Tai bus didžiausias automobilių pardavimo ir techninio aptarnavimo centras Lietuvoje. Nuo 2022 metų antrojo ketvirčio pradėjus dirbti naujam padaliniui, dabar miesto centre įsikūrusiame salone veikiantis kėbulų remonto cechas bus iškeltas į naują pastatą, o laisvos patalpos Žalgirio gatvėje išnaudotos serviso paslaugų bei naujų automobilių ekspozicijai plėsti.

Savanorių prospekte numatoma daugiau nei 250 naudotų automobilių ekspozicija po stogu su klientų aptarnavimo erdve bei kavine.

Dalį „Tokvilos“ veiklų perkėlus į naują padalinį, bus užtikrintas ir verslo tvarumas. A++ energinio efektyvumo pastatui šildyti ir vėsinti bus naudojama geoterminė energija, dažymo įrenginiai su šilumos rekuperacija taupys iki pusės visos iš dujų gaminamos šilumos ir leis mažinti CO2 išmetimą į aplinką. Automobilių paruošimo dažyti metu bus naudojami efektyvūs dulkių filtravimo ir surinkimo įrenginiai, o dažymo metu – nekenksmingi, vandens pagrindu pagaminti dažai. Ateityje ant pastato stogo ketinama įrengti saulės energijos modulius.

Neigiamo poveikio aplinkai mažinimą tiek elektrifikuojant automobilius, tiek įrengiant modernų autocentrą įvertino ir projektui 8,5 mln. eurų finansavimą suteikęs „Swedbank“ bankas.

Statybos projektą įgyvendina bendrovė „Merko statyba“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius