Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tęsiantis problemoms tiekimo grandinėse, automobilių pardavimai ES sumažėjo penktadaliu

Problemos tiekimo grandinėse balandį toliau slėgė Europos Sąjungos (ES) automobilių gamybos pramonę, o automobilių pardavimai, palyginti su tuo pat mėnesiu pernai, sumažėjo penktadaliu, parodė trečiadienį paskelbti duomenys.
Automobiliai
Automobiliai / 123RF.com nuotr.

Automobilių gamintojai jau ilgiau kaip metus susiduria su kompiuterinių lustų trūkumu. Dabar problemų gamintojams kyla ir dėl tam tikrų dalių, kurios importuojamos iš Ukrainos.

Europos Sąjungoje užregistruotų naujų lengvųjų automobilių skaičius balandį „gerokai sumažėjo“ – net 20,6 proc., nes „problemos tiekimo grandinėse ir toliau ... slėgė automobilių gamybą“, pranešė Europos automobilių gamintojų asociacija (ACEA).

Per mėnesį ES šalyse buvo parduota iš viso 684,506 tūkst. naujų keleivinių automobilių.

„Neįskaitant pandeminių 2020 metų, šis balandžio rezultatas, vertinant pagal parduotų automobilių skaičių, buvo prasčiausias nuo tada, kai buvo pradėta rinkti šiuos duomenis“, – pažymėjo ACEA.

Pardavimai gerokai smuko visose pagrindinėse rinkose: Italijoje jie sumažėjo trečdaliu, Prancūzijoje ir Vokietijoje – po kiek daugiau nei penktadalį, o Ispanijoje – 12,1 procento.

Per keturis šių metų mėnesius, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, pardavimai smuko 14,4 procento.

Sausio–balandžio mėnesiais smarkiai sumažėjo visų Europos automobilių gamintojų pardavimai, o vien rinkos lyderės „Volkswagen“ pardavimai smuko 18 procentų.

Susijungus Prancūzijos „Peugeot-Citroen“ ir „Fiat-Chrysler“ suformuotos „Stellantis“ pardavimai krito 26 procentais.

Tuo tarpu Pietų Korėjos „Hyundai Group“, kuriai priklauso, be kita ko, automobilių markės „Hyundai“ ir „Kia“, balandį padidino pardavimus ES 10,8 proc. ir išstūmė Prancūzijos „Renault“ iš trečios vietos didžiausias ES rinkos dalis užimančių automobilių gamintojų reitinge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius