-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tesla“ – ant bangos: skaičiuoja pinigus ir pradeda įgyvendinti planą „S3XY“

„Tesla“ ir toliau drebina rinkas – kompanijos finansinė padėtis kaip niekad gera: skelbiama, kad jau prasidėjo naujojo „Model Y“ gamyba.
Tesla Model Y
Tesla Model Y

„Tesla“ paviešino savo 4-ojo ketvirčio finansinius rezultatus ir jie vėl geresni, nei tikėjosi daugelis finansų analitikų.

Volstryto finansų analitikai tikėjosi, kad 4-ojo ketvirčio „Tesla“ pajamos sudarys maždaug 7,047 mlrd. JAV dolerių ir vienos akcijos pelnas sieks 1,62 dolerio.

Po to, kai III-ojo ketvirčio analitikų skaičiavimus „Tesla“ kompanija gerokai viršijo, šįkart jau ir Volstryto rykliai lūkesčių kartelę pakėlė ganėtinai aukštai. Bet „Tesla“ juos ir vėl viršijo.

Pranešama, kad IV-ojo ketvirčio „Tesla“ pajamos sudarė 7,384 mlrd. JAV dolerių ir vienos akcijos pelnas siekė net 2,14 JAV dolerio.

Taip pat automobilių gamintojas ir toliau gerina savo finansinę būklę ir per šį ketvirtį padidino grynųjų pinigų kiekį beveik 1 mlrd. JAV dolerių – iki 6,3 mlrd.

Kaip ir buvo galima tikėtis, po tokių naujienų akcijų rinkos iškart suragavo ir „Tesla“ akcijos pakilo dar 6 proc. Dabar jos gerokai viršija 600 dolerių ribą.

Ataskaitoje taip pat teigiama, kad per IV-ąjį ketvirtį vėl buvo pasiektas pristatytų elektromobilių rekordas ir iš viso klientus pasiekė 112 095 „Tesla“ elektromobiliai.

O naujojo „Model Y“ elektromobilio gamyba prasidėjo jau šį sausio mėnesį – anksčiau nei buvo planuota. Pirmieji „Model Y“ elektromobiliai pirkėjus turėtų pasiekti jau kovo mėn.

„Model Y“ – paaukštintas „Model 3“

Šis modelis gali viena įkrova nuvažiuoti 300 mylių (482 km). Iki 60 mylių per valandą greičiausias modelis gali įsibėgėti per 3,5 sek.

Primename, kad pagal vieną iš teorijų „Tesla“ modelių eilės pirmosios raidės turėjo sudaryti žodį „SEXY“. Tačiau teises į „Model E“ turi kompanija „Ford“. Todėl „Model E“ tapo „Model 3“. O kompaktinis visureigis, surinktas ant „Model 3“ platformos – „Model Y“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius