-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokijo automobilių parodoje laukiama trijų „Suzuki“ prototipų

„Suzuki“ markės automobiliai Lietuvoje galbūt ir nėra tokie populiarūs, tačiau kai kuriose rinkose šio gamintojo produktai yra labai populiarūs. Štai Indijoje, „Suzuki“ yra daugiausiai automobilių parduodantis koncernas – 40 proc. naujų mašinų yra būtent šios markės.
„Suzuki Crosshiker“
„Suzuki Crosshiker“ / „Suzuki“ nuotr.


Tuo tarpu gimtojoje Japonijoje per praėjusius metus „Suzuki“ pardavė daugiau automobilių nei „Nissan“. Taigi, gamintojas ir toliau rodo dėmesį rinkoms, kuriose dominuoja kompaktiški automobiliai – Tokijo parodoje bus pristatyti trys skirtingi konceptai: „Crosshiker“, „X-Lander“ ir „Hustler“.

„Suzuki“ nuotr./„Suzuki X-Lander“
„Suzuki“ nuotr./„Suzuki X-Lander“

Pirmasis, „Crosshiker“, yra kompaktiškų krosoverių segmento atstovas – panašų automobilį ši kompanija jau buvo pristačiusi 2011 metais („Regina/G70“). Teigiama, kad vos 810 kg sveriančiame kėbule bus sumontuotas 1,0 litro, trijų cilindrų motoras.

„X-Lander“ – kiek toliau nuo realybės. Atvirą stogą turintis visureigis gaus visų varančiųjų ratų važiuoklę ir 1,3 litro variklį, kuris veikdamas kartu su elektros motoru galią į abi ašis siųs per automatinę transmisiją. Didelė provėža, labai grubaus rašto padangos ir lyg iš ateities laiko mašina atkeliavęs kėbulas su atviru stogu verčia abejoti serijinės tokio modelio versijos atsiradimu. Tikėtina, kad pastaruoju atveju, kėbulo linijos būtų smarkiai pakoreguotos.

„Hustler“ – „Suzuki“ indėlis į „kei-car“ segmentą, kuriame automobilių variklių dydis ribojamas iki 0,66 litro, o visiems šios klasės modeliams Japonijoje taikomos didelės lengvatos. Gamintojas teigia, kad šis „krosoveris“ bus skirtas aktyvų gyvenimo būdą mėgstantiems vairuotojams.

Kartu su savo dukterinėmis įmonėmis, „Suzuki“ per 2012 metus visame pasaulyje pardavė daugiau automobilių nei „Dodge“, BMW ir „Subaru“ kartu sudėjus.

„Suzuki“ nuotr./„Suzuki Hustler“
„Suzuki“ nuotr./„Suzuki Hustler“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius