-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Toyota Prius" elektromobilį bus galima krauti bevieliu būdu

„Toyota“ nemato didžiosios dalies rinkos tiktai elektriniuose automobiliuose, bet tai nereiškia, kad kompanija nežiūri į vieną iš įdomiausių technologijų. Japonų gamintojas paskelbė, jog sieks išnaudoti bevielio įkrovimo technologijų galimybes.
„Toyota Prius Plug-In“
„Toyota Prius Plug-In“ / Gamintojo nuotr.

Naujiena elektromobilių pramonėje

Bevielio įkrovimo technologija suteikia vairuotojams galimybę savo automobilį krauti nejunginėjant jokių laidų ir nesirūpinant įkrovimu. Šis novatoriškas sprendimas leidžia automobilio baterijoms krautis tiesiog stovint. Pats bevielio įkrovimo metodas pasaulyje nėra naujiena, tačiau „Toyota“ gavo išradėjų leidimą naudoti šią technologiją savo automobiliuose.

Veiks magnetinio rezonanso pagrindu

„Toyota“ mano, kad magnetiniu rezonansu pagrįsta technologija puikiai derėtų jų „Prius“ modeliuose. Šios sistemos esmė yra tokia, kad viena magnetinio rezonanso plokštelė būtų tvirtinama ant automobilio, o kita – jo stovėjimo vietoje. Į šią vietą pastatytas automobilis krautųsi automatiškai tada, kai šios dvi 50 kvadratinių centimetrų plokštelės pradėtų sąveikauti tarpusavyje.

Gamintojo nuotr./„Toyota Prius Plug-In“
Gamintojo nuotr./„Toyota Prius Plug-In“

Debiutas dar ne greitai

Japonijos automobilių pramonės milžinas dar neatskleidė tikslios datos, kada į „Prius“ bus integruojama ši naujovė. „Toyota“ generalinis direktorius Eric Giler svarstė, kad veikiausiai šį technologija bus taikoma 2016-ųjų metų modeliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius