Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bendrovė TVR sugrįžta į Didžiąją Britaniją

Buvęs TVR vadovas britų žurnalui „Autocar“ atskleidė, kad naujieji kompanijos savininkai yra iš Didžiosios Britanijos. Tai – lyg kibiras degaus skysčio į prigesusią TVR krosnį.
„TVR Sagaris“
„TVR Sagaris“ / TVR nuotr.

Anksčiau Rusijos bankų valdytojui Nikolajui Smolenskiui priklausiusi bendrovė , ruso teigimu, ir vėl grįžta į gimtąją šalį – prieš keletą savaičių visas TVR teises įsigijo Leslie Edgaro vadovaujama įmonė.

TVR internetiniame puslapyje kurį laiką buvo pastebimi „Niekada nesakyk niekada“ ir „triukšmingas sugrįžimas“ frazės.

Neatskleidžiama, už kiek buvo parduota ši Didžiosios Britanijos automobilių gamintoja, tačiau 2004-aisiais N.Smolenskis ją įsigijo tik už 15 mln. svarų. Per 9 metus trukusį Smolenskio valdymą pramonėje buvo pasklidę įvairiausių gandų – net keletą kartų buvo paskelbta apie įmonės pardavimą, nors šie gandai taip ir nepasitvirtino.

Rusas planavo prikelti legendinį „Cerbera“ modelį su dyzeliniu BMW varikliu, tačiau šio projekto paskutinė stotelė buvo ne surinkimo fabrikuose, o šiukšlių dėžėje.

Naujausias šios markės modelis „TVR Sagaris“ debiutavo 2005-aisiais ir buvo gaminamas vos dvejus metus. Automobilis pasižymėjo itin ekstravagantiška išvaizda bei neįprasta spalvų gama, o „Top Gear“ laidos vedėjas Jeremy Clarksonas šio modelio dizainą apibūdino išties taikliai: „Panašu, kad automobilį suprojektavo lunatikas, o kiek vėliau jį sukapojo kirviu.“

Akivaizdu, kad skandalingasis Clarksonas taip pašiepė sprendimą kėbule palikti pernelyg daug angų, kurias gamintojas nutarė uždengti, išsiaiškinęs, kad per jas nuo ratų pakeliami akmenukai pataiko į priekinį stiklą.

TVR nuotr./TVR Sagaris
TVR nuotr./„TVR Sagaris“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius