-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena skelbia pergalę prieš dviračius be terminalų

Austrijos sostinės Vienos valdžia paskelbė pergalę prieš schemas, kurios leisdavo naudotojams dalintis dviračiais be fizinių terminalų. Kaip teigė miesto valdžia, tokie dviračiai tapo problema, nes palikti be priežiūros jie užkimšdavo viešąsias erdves.
Dviračiai
Asociatyvi nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pagal nuo rugpjūčio 1 įsigaliojusias taisykles, kurios iš esmės uždraudžia tokias schemas, Vienos miesto valdžia konfiskavo 780 dviračius – iš esmės visas likusias tokio pobūdžio transporto priemones.

Praėjusiais metais Kinijos operatorius „Ofo“ ir Singapūro bendrovė „oBike“ Vienoje paleido dviračių dalinimosi schemas, kurios paslaugų veikimui naudojo išmaniųjų telefonų programėles, o ne fizinius dviračių terminalus, kaip labiau įprastose dviračių dalinimosi schemose.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Asociatyvi nuotr.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Asociatyvi nuotr.

Galimybė bet kur palikti „oBike“ ir „Ofo“ dviračius bet kur buvo patogi naudotojams, bet Vienos miesto valdžia skundėsi, kad šie dviračiai tapo problema viešosiose erdvėse, o operatoriai sugadintų dviračių nesutvarkydavo pakankamai greitai.

Iš pradžių tiek „oBike“, tiek „Ofo“ dalijimosi schemos buvo sėkmingos, bet „Ofo“ liepą paskelbė pasitraukianti iš Vienos po to, kai miesto valdžia padidino baudas už neteisėtai pastatytus ir sugadintus dviračius.

O dauguma dviračių, kuriuos Viena konfiskavo rugpjūtį, priklausė „oBike“.

Dviračių dalinimosi be terminalų schemos nuo 2016 metų sparčiai išpopuliarėjo Azijoje, o keliuose Europos miestuose pasirodė 2017 metais. Tačiau tokio pobūdžio dviračių dalinimasis sulaukė neigiamų atsiliepimų dėl vandalizmo ir trukdymo viešosiose erdvėse.

Vienos savivaldybė turi savo dviračių dalijimosi sistemą „Citybike“, kuri miesto gyventojams ir svečiams siūlo 1,5 tūkst. dviračių 121 terminaluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius