Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virusas čia niekuo dėtas: „Mercedes X-Class“ netrukus mirs

Kiek daugiau nei prieš dvejus metus, vos 2017 m. pristatytas prabangusis pikapas „Mercedes-Benz X-Class“ – jau praeitis, gegužę bus nutraukta šio modelio gamyba.
„Mercedes-Benz X-Class“ pikapas
„Mercedes-Benz X-Class“ pikapas / Gamintojų nuotr.

Gandai apie X-Class mirtį sklandė jau nuo 2019 m. liepos. Tačiau oficialiai ši žinia taip ir nebuvo patvirtinta. Tačiau koncerno „Daimler“ vadovai nuolat kalbėjo apie norą sutaupyti mažinant išlaidas.

„Auto Motor und Sport“ pagaliau gavo „Mercedes“ atstovų patvirtinimą, kad ant „Nissan Navara“ bazės gaminamas X-Class gyvena paskutines dienas.

Priežastis labai aiški: pikapas X-Class tapo nišiniu produktu. Jis prigijo tik keliose rinkose, tarkime Australijoje ir Pietų Afrikoje. „Mercedes Benz“ specialistai dažnai tikrina savo modelių globalines perspektyvas. Tad ši kartą nusprendė paaukoti puikų, tačiau nepaklausų pikapą. Net aplinkybė, kad X-Class viso labo dveji metai, nepadėjo išsaugoti jo dar bent tokiam pačiam laikotarpiui.

Buvo tikimasi didelės pikapo sėkmės Lotynų Amerikoje, tačiau jis neatlaikė konkurencijos. Pagalius į ratus kišo gerokai paprastesnis „Renault Alaskan“ ir kiti giminaičiai.

Europoje koją taip pat pakišo kaina. Nes „Mercedes-Benz X-Class“ kaina Vokietijoje prasidėjo nuo 48 790 Eur. O tai yra net 16 tūkst. brangiau, nei „Nissan“ ir 4 tūkst. nei „Renault“ pikapai.

Pardavimų skaičiai buvo ne itin įspūdingi. 2018 m. – tik 16 700 vnt., o pernai – 15 300.

Taigi labai gaila, bet pasaulio nebeišvys nei padidinta X-Class versija, nei daugelio laukta modifikacija su V8 varikliu. Ne paslaptis, kad svarbus vaidmuo čia tenka ir europiniams ekologiniams apribojimams.

Primename, kad Europos Sąjunga nurodė, kad kiekvieno gamintojo ES užregistruojamų automobilių CO2 taršos vidurkis negali viršyti 95 g/km. Tiksliau, gali, tačiau už tai reikės mokėti dideles baudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius